ZAGREVANJE ZA VEČITI DERBI: Partizan na lakom gostovanju

V.M.

22. 01. 2023. u 11:09

STUDENTSKI centar dočekuje ''crno-bele'' u ''Morači'' od 19:30.

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Domaćin igra dosta dobro u poslednje vreme. Vezao je tri pobede i sada je na sedmom mestu koje vodi u doigravanje. Zanimljivo je da od ta tri trijumfa dva ostvario nakon produžetaka. Studentski centar je u prošlom kolu bio bolji od Cibone rezultatom 89:98, ekipu je do pobede predvodio sjajni Loren Džekson sa 27 poena i šest asistencija.
Omaleni Amerikanac je najbolji pojedinac crnogorske ekipe sa 17 poena po utakmici.

Partizan je preko nedelje doživeo poraz na evroligaškom gostovanju Valensiji, 89:81 i sada u najeltinijem evropskom takmičenju zauzima 12. mesto na tabeli sa skorom od devet pobeda i 11 poraza. U ABA ligi je priča drugačija i ''crno-beli'' su tu prvi na tabeli ali imaju i odigran meč više od večitog rivala Crvene zvezde koja im diše za vratom.

Gost ima pet vezanih pobeda u regionalnoj ligi, redom je slavio protiv FMP-a, Igokee, Zadra, Cibone i MZT-a. Željko Obradović ima običaj da odmara lidere ekipe u ovakvim utakmicama tako da se može očekivati veća minutaža za Vukčevića, Madara i ostale koji nemaju značajnu ulogu u Evroligi. U prošlom kolu Partizan je ubedljivo porazio MZT rezultatom 120:67.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone, u Beogradu je bilo 91:82 za izabranike Željka Obradovića.

Verujemo da će Partizan odmarati bitnije igrače zbog predstojećeg večitog derbija u Evroligi i smatramo da neće biti mnogo koševa na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: ukupno poena -172,5 (kvota 1,75)

Pogledajte više