SITI NEMA PRAVA NA KIKS: Totenhem je tradicionalno težak protivnik

V.M.

19. 01. 2023. u 08:11

''GRAĐANI'' zaostaju devet bodova za vodećim Arsenalom.

Foto Profimedia

Oba tima su izgubila u prošlom kolu, Siti je poražen u derbiju grada Mančestera sa 2:1, a Totenhem je bio neuspešan u derbiju severnog Londona gde je izgubio od lidera Arsenala sa 2:0 na svom stadionu. Ova dva tima beleže iste rezultate u skorije vreme, na prethodnih pet ligaških utakmica Siti i Totenhem su upisali po dve pobede uz isto toliko poraza i remi.

Gvardiolina četa je osvojila četiri od prethodnih pet titula prvaka Engleske. Ove sezone Siti je konstantno u zaostatku za Arsenalom i nikako da uhvati pravi ritam. U derbiju Mančestera prošlog vikenda poveo je golom Griliša, ali su onda Fernandeš i Rašford doneli preokret i pobedu ljutitom rivalu. Domaćin jednostavno nema prava na kiks više jer ''tobdžije'' igraju fenomenalno i retko ispuštaju bodove ove sezone. Erling Holand, norveška mašina, nije postigao gol na prethodne tri utakmice u kojima je nastupao i gledaće da prekine taj post večeras.

Totenhem igra sve slabije i polako ali sigurno gubi korak za vodećima. Cilj ekipe je da zauzme neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali sada zaostaje pet bodova za četvrtoplasiranim Njukaslom. Sve se više spominju odlasci Kejna i Kontea na leto što dodatno pravi tenziju sastavu koji ne nastupa dobro u drugom delu prvenstva. ''Pevci'' su u prošlom kolu izgubili od Arsenala. Katastrofalno su igrali u prvom poluvremenu i već posle pola sata na semaforu je stajalo 0:2, u nastavku su stvarali šanse ali nisu uspeli da zatresu mrežu Arona Remzdejla. 

Na poslednjih pet međusobnih susreta prednost ima Totenhem koji je slavio tri puta uz dve pobede Sitija. Zanimljivo je da je Konteova četa slavila u oba prošlosezonska duela, kod kuće 1:0 i u gostima 2:3.

Gvardiola na ovom meču ne može da računa na Mendija, dok su pod upitnikom Stouns i Ruben Dijaz.

Totenhem će na ovom meču biti bez Lukasa Mure, a očekuje se povratak najboljeg igrača ekipe ove sezone uz Harija Kejna, Rodriga Bentankura.

Ove dve ekipe često igraju jako zanimljive utakmice, verujemo da će tako biti i večeras, a uz to očekujemo da oba tima postignu po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Pogledajte više