GOREĆE NA BOSFORU: Ovo samo ima u Istanbulu

N.P.

08. 01. 2023. u 10:02

VEČERAS u 17.00 na stadionu "Šukru Saradžolu" sastaju se gradski rivali Fenerbahče i Galatasaraj u derbiju 18. kola turske Super lige.

Foto: Profimedia

Jedna od najvatrenijih i najspecifičnijih utakmica na svetu igra se danas u najvećem turskom gradu. Ovaj derbi je poznat kao "interkontinentalni derbi" s obzirom da deo Istanbula iz kog dolazi večerašnji domaćin pripada azijskom kontinentu dok su gosti iz evropskog dela ovog predivnog grada.

Četa iskusnog portugalskog stručnjaka Žorža Žezusa ulazi u duel posle dve uzastopne pobede u prvenstvu nad Hatajem 4:0, i Antalijom 2:1. Fudbaleri Fenerbahčea su trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa 35 bodova, samo jednim manje od večerašnjeg rivala i lidera turske Super lige.

Galata je u sjajnoj formi, ostvarila je četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima. U svom poslednjem nastupu u šampionatu, puleni Okana Buruka su savladali Ankaragudžu rezultatom 2:1.

Popularni "kanarinci" su pobedili "lavove" u minula dva međusobna duela, i svakako žele da pred svojim navijačima dođu do trećeg uzastopnog. Očekuje nas pravi spektakl na stadionu "Šukru Saradžolu" u Istanbulu, gde prognoziramo da će fudbaleri oba tima postići po gol.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)  

Pogledajte više