''DOGE'' KREĆU U KUPU FRANCUSKE: Troa prva prepreka za Lil

M.T.

08. 01. 2023. u 11:41

LIL je dobio jedini dosadašnji susret u kupu između ova dva tima.

Foto: Profimedia

Ovog vikenda francuski šampionat se ne igra pošto klubovi imaju obaveze u Kupu Francuske, pa će tamo večeras od 20.45 na stadionu ''Pjer Maroj'' ekipa Lila dočekati Troa u trećoj rundi kupa. Oba tima su u prve dve runde bila slobodna i ovo će im biti prvi meč u ovosezonskom izdanju Kupa Francuske. Pobednik meča proći će u narednu rundu, a ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, odmah se izvode jedanaesterci.

Lil u veoma dobroj formi dočekuje ovaj susret u Kupu Francuske. Računajući i prijateljske mečeve igrane tokom pauze zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, Lil je na poslednjih deset utakmica doživeo samo jedan poraz i sada je u seriji od devet utakmica bez poraza, a tokom te serije je uspeo da ostvari šest pobeda i tri remija.

U nastavku prvenstva Lil je uspeo da osvoji četiri boda na dve utakmice pošto je prvo savladao Klermon u gostima sa 2:0, da bi u prethodnom kolu remizirao sa Remsom 1:1. Sve to daje za pravo ekipi Paola Fonseke da se nada pozitivnom ishodu u duelu protiv Troa i prolazu u šesnaestinu finala kupa.

U potpuno suprotnoj situaciji je Troa koja je bila u seriji od deset mečeva bez pobede računajući i prijateljske utakmice i za to vreme ostvarila šest remija i četiri poraza, da bi u prethodnom kolu francuskog šampionata konačno uspela da savlada Strazbur i tako posle skoro tri meseca ostvari pobedu i podgine raspoloženje pred izazvo u Kupu Francuske protiv ''doga''. Pre toga je Troa remizirala sa Nantom i u seriji je od dve utakmice bez poraza.

Trener Lila Paulo Fonseka će verovatno malo i i promešati sastav za ovu utakmicu, ali svakako ne može da računa na Gabrijela Gudmundsona i Lenija Jora koji su povređeni. U sličnoj situaciji se nalalzi i strateg Troa Patrik Kisnorbo pošto na raspolaganju za ovaj meč ima većinu tima osim povređenih Adila Ramija i Lusijena Agumea.

Ova dva tim su skoro izjednačena u poslednjih deset međusobnih mečeva. Lil je uspeo da četiri puta stigne do trijumfa, dok je Troa ostvarila jednu pobedu manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima ostvarila po jednu pobedu, dok je jedini meču Kupu Francuske pre sedam godina pripao Lilu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,68)

Pogledajte više