ANTVERPEN BI DA DRŽI KORAK SA ROJAL UNIONOM: Gent želi četvrtu poziciju

M.T.

07. 01. 2023. u 11:28

Domaćin u poslednjih pet kola ne zna za pobedu.

Profimedia

Župiler liga doneće u 19. kolu dva derbija koja bi mogla da dovede do nekih tumbanja u samom vrhu. Pored Genka koji će igrati sa Klub Brižom, u drugom meču večeras od 20.45 Antverpen će na stadionu ''Bosul'' dočekati Gent.

Sezonu pauziranu zbog Svetskog prvenstva u Kataru Antverpen je nastavio uspešno pošto je u osmini finala Kupa Belgija sa ubedljivih 4:0 savladao Standrad Lijež. Međutim, u nastavku šapionata Antverpen je u prethodnom kolu u pravoj goleadi remizirao sa Vesterloom 3:3. Bio je to treći uzastopni remi Antverpena u šapionatu, a prethodno je klub trenera Marka van Bomela imao i dva poraza u nizu pa je već pet kola bez pobede.

Takvi rezultati doveli su do toga da Antverpen padne na treću poziciju u šampionatu sa 36 bodova, tri manje od Rojal Uniona dok mu lider prvenstva Genk beži deset bodova. Istovremeno, Antverpenu je za petama Klub Briž sa dva boda manje, dok Gent ima pet bodova manje.

Za razliku od Antverpena, Gent je odigrao dve prijateljske utakmice i pobedio obe, a sezonu je poput današnjeg protivnika počeo pobedom u osmini finala kupa protiv Serkl Briža, ali tek produžetaka, da bi u prvom kolu Župiler lige posle pauze odigrao bez golova sa Standardom iz Liježa.

U poslednjih pet kola Gent je dva puta remizirao i ostvario tri pobede, a u seriji je od čak 11 utakmcia bez poraza u svim takmičenjima. Na tabeli Župiler lige Gent je trenutno na petom mestu sa 31 bodom, prvom mestu ispod crte u odnosu na timove koji su na pozicijama sa kojih se igra za titulu, a prvi naredni je Briž sa 34 boda tako da Gent i dalje ima odlične šanse da se nađe u borbi za šampionat.

Oba tima imaju određenih problema oko sastava za ovaj meč, ali je Antverpen u boljoj situaciji u odnosu na Gent. U timu Antverpena neće biti Borna Engelsa i Kođija Mijošija, dok je pod znakom pitanja igranje Farisa Haruna. Što se tiče Genta, trener Hejn Vanzahenbrok ima priličnu glavobolju jer je spisak povređenih igrača poduži. U timu Genta u derbiju neće biti Nurija Fortune, Andreasa Hanhea-Olsena, Svena Kumsa, Darka Lemajića, Sulajmana Mareha i Tarika Tisudalija.

U međusobnim susretima ova dva tima, makar u poslednjih deset znatno je uspešniji Antverpen. Domaćin današnjeg derbija je u poslednjih deset mečeva čak sedam puta upisao trijumf, dok je Gent samo jednom pobedio i to poslednji put još 2019.godine, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 2,65)

Pogledajte više