NI GRADSKI RIVAL NE SME DA IH ZAUSTAVI: Fudbaleri Barselone protiv Espanjola nastavljaju seriju

M.T.

31. 12. 2022. u 10:49

Ćavijev tim u seriji od pet pobeda.

FOTO: AP

Odmah u nastavku prvenstva grad Barselona će se podeliti na one koji navijaju za istomeni klub i one koji su za Espanjol pošto će ova dva tima na ''Kamp Nou'' stadionu danas od 14 časova odigrati gradski derbi u okviru 15. kola španskog šampionata.

Barselona ovaj meč dočekuje u odličnoj formi i kao lider prvenstva. Ekipa trenera Ćavija Ernandeza u seriji je od pet pobeda u La Ligi i maksimalno je iskoristila kikseve Reala pa je preuzela prvu poziciju na tabeli sa 37 bodova, dva više u odnosu na ''kraljevski klub''. U poslednjem meču pred pauzu zbog Mundijala u Kataru, Barselona je savladala Osasunu sa 2:1.

Napad Katalonaca je ove sezone veoma efikasan zavhaljujući pre svega Robertu Levandovskom koji međutim neće igrati u današnjem meču. Poljak je postigao 13 golova na 14 mečeva u La Ligi, a Barselona je ukupno 33 puta tresla mrežu rivalima i uz Real je najefikasniji tim u ligi.

Situacija nije ni malo ružičasta za Espanjol koji je u poslednjem meču pred pauzu poražen minimalnim rezultatom od Viljareala, a poslednju pobedu u španskom šampionatu ostvario je još sredinom oktobra kada je sa 1:0 savladao Valjadolid. U poslednjih pet kola Espanjol je doživeo dva poraza uz tri nerešene utakmice. Zbog takve forme, Espanjol je trenutno na 16. mestu sa 12 bodova, dva mesta iznad zone ispadanja.

Ćavi Ernandez će u gradskom derbiju morati da igra bez najboljeg strelca Roberta Levandovskog kojem će to biti prvi od tri meča suspenzije zbog dobijenog crvenog kartona. To je i jedini izostanak u Barseloni pošto su tokom pauze zbog Svetskog prvenstva uspeli da se oporave Frank Kesi, Ronald Arauho i Serhi Roberto. Sa više problema mora da se suoči trener Espanjola Dijego Martinez pošto za ovaj meč nema na raspolaganju zbog povreda Keida Barea, Adrija Pedrosu, Gorija, Pol Lozana, dok Dani Gomez neće igrati zbog dobijenog crvenog kartona.

Barselona je prema očekivanjima bolja u prethodnih deset međusobnih duela protiv Espanjola pošto je ostvarila šest pobeda, dok je njen gradski rival samo jednom uspeo da slavi i to u Kupu kralja uz tri meča završena nerešenim rezultatom. Poslednji put je Espanjol savladao Barselonu u La Ligi još 2009.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,42)

Pogledajte više