SVAKI PORAZ MOŽE DA KOŠTA PRVOG MESTA: Barnliju trijumf protiv Birmingema obaveza

M.T.

27. 12. 2022. u 10:18

OBA tima su po jednom poražena u prethodnih pet kola.

Foto: Profimedia

Fudbaleri Barnlija dočekaće večeras od 21 sat na svom stadionu ''Tur Mur'' ekipu Birmingema u meču 24. kola Čempionšipa, pod pritiskom moranja da pobede kako ne bi prepustili prvu poziciju Šefild junajtedu.

Ispostavilo se da poraz Barnlija početkom novembra u derbiju od Šefild junajteda nije poremetio ekipu menadžera Vensana Kompanija, pošto su njegovi igrači odgovorili na najbolji mogući način i u naredna tri kola svakom protivniku ''spakovali'' po tri gola u mrežu za maksimalnih devet osvojenih bodova. Barnli je trenutno prvi sa 47 bodova, a u stopu ga prati upravo Šefild junajted sa istim brojem bodova, ali i utakmicom više.

Barnli je u odličnoj formi pošto je u poslednjih deset mečeva izgubio samo dve utakmice, a drugi poraz se dogodio pre šest dana od Mančester junajteda u osmini finala Liga kupa. Ipak, ovo ne bi trebalo da poremeti Kompanijevu ekipu, naročito ako se zna da Barnli od početka sezone, odnosno već 12 mečeva nije poražen pred svojim navijačima u Čempionšipu.

Slično Barnliju, Birmingem takođe ima samo dva poraza u poslednjih deset mečeva, ali i svega četiri pobede uz isto toliko nerešenih rezultata. Ekipa Džona Justasa nije uspela da pobedi u dva uzastopna meča još od sredine oktobra, ali se ipak i dalje nalazi u dobroj poziciji na tabeli. Birmingem je trenutno na 14. mestu sa 32 boda i mada je opasna zona blizu, još bliže je šesto mesto koje vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu pošto je samo tri boda udaljeno.

Vensan Kompani nema novih problema sa povredama pa će odsutni biti samo Vitinjo i Ešli Vestvud, dok bi trebalo da se vrati u tim Anas Zaruri koji je sa Marokom bio na Svetskom prvenstvu, ali će on verovatno meč početi na klupi. Slična je situacija i sa Birmingemom u kojem Džon Justas nema novih povređenih igrača. Odsutni će biti samo već duže vreme povređeni Harli Din, Džordž Hol, Džordž Frend i Pržemislav Plaketa, dok stoji znak pitanja za ovaj meč što se tiče Garija Gardnera, Nika Gordona i Skota Hogana.

U poslednjih deset mečeva ove dve ekipe Birmingem je bio uspešniji sa četiri pobede, dok je Barnli uspeo da upiše dvostruko manje trijumfa, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Zanimljivo je da u poslednjih deset mečeva samo u jednom nisu oba tima postigla makar po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

Pogledajte više