JUŽNJACI SPREMAJU VREO DOČEK: Đenova ne sme da bude ispred Barija

M.T.

26. 12. 2022. u 13:22

OVI klubovi su izjednačeni po broju bodova.

Foto: Profimedia

Biće večeras od 20.30 na stadionu ''Sveti Nikola'' veoma vrelo kada navijači Barija dočekaju severnjake iz Ligurije pošto u 19. kolu Serije B na jugu gostuje ekipa Đenove u derbiju kola.

Posle tri uzastopna poraza koja je Bari doživeo u oktobru, tim iz Pulje je u narednih osam kola Serije B ostao neporažen. Međutim, iako na prvi pogled ta serija deluje impresivno, Bari je u tih osam kola samo dva puta pobedio, dok je šest puta remizirao i od mogućih 24 boda osvojio samo 12. Pobede je ostvario protiv Čitadele i Modene, a da nije bilo tih silnih remija verovatno bi Bari bio i bolje plasiran od trenutnog trećeg mesta sa 30 osvojenih bodova, i ne bi zaostajao tri boda za Ređinom i šest za vodećim Frosineoneom.

Tim sa juga Italije ima uz Ređinu i Pizu najbolji napad u Seriji B pošto su sva tri tima postigla po 29 golova i to će biti Barijevo veoma moćno oružje za derbi protiv Đenove. Ipak, ne treba zanemariti ni odbranu domaćeg tima koja gotovo jednako dobra kao i napad, a u ligi je četvrta po uspešnosti pošto je rivalima dozvolila da postignu 17 golova.

Đenova nije blistala poput Barija pošto je prvobitno bila u seriji od sedam mečeva u svim takmičenjima bez poraza, da bi usledio niz od pet utakmica bez pobede. Ipak, ''grifoni'' su uspeli da konačno prekinu taj niz i u poslednja tri kola su slavili dva puta uz jedan remi. U prethodnom kolu su savladali lidera Frosinone minimalnim rezultatom i trenutno su izjednačeni sa Barijem po broju bodova, ali su zbog slabije gol-razlike jedno mesto ispod južnjaka.

Kadrovska situacija se prilično popravila za trenera Barija Mikelea Minjanija pošto će ponovo imati na raspolaganju Valida Šediru, Rafaela Maijela, Đakoma Ričija i Emanuela Teranovu, dok će i dalje van tim biti Andrea D'Eriko i Kristijan Galano. Trener Đenove Albeto Đilardino ne može da računa samo na povređene Kaleba Ekubana i Marka Pajaca, dok su svi ostali na raspolaganju.

Večerašnji meč Barija i Đenove biće prvi ova dva tima posle punih 11 godina kada su se sastali u Kupu Italije, a ''grifoni'' slavili posle produžetaka. Bila je to jedna od ukupno četiri pobede Đenove u poslednjih deset mečeva ova dva tima, dok je Bari slavio dva puta, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,15)

Pogledajte više