''GALEBOVI'' DOBILI PROTIVNIKA PO MERI: Bivši premijerligaš je u lošoj formi

V.M.

21. 12. 2022. u 17:09 >> 17:09

ČARLTON će dočekati Brajton u osmini finala EFL kupa.

Tanjug/AP

Domaćin je trenutno 18. na tabeli Lige jedan. U jako je lošoj formi jer je poslednju pobedu ostvario upravo u EFL kupu protiv Stivenejdža osmog novembra. Od tada doživeo je pet poraza, a uz to je odigrao i dva remija. Trećeligaš je u dosadašnjem toku takmičenja odigrao tri utakmice. Prvo je izbacio KPR nakon boljeg izvođenja penala, nakon toga je pobedio Volsol sa 1:0, a u prethodnom kolu je takođe nakon penal serije porazio Stivenejdž. Ekipu je doskoro vodio Ben Garner koji je zbog razočaravajućih rezultata u prvenstvu dobio otkaz. Uprava i dalje nije našla dugoročno rešenje, i dok se to ne desi, tim će voditi Entoni Hejs koji je postavljen za privremenog trenera.

Sa druge strane, Brajton igra veoma solidno ove sezone i trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Premijer lige. Što se tiče Liga kupa, gosti su tu porazili Forest grin rezultatom 0:3, a zatim su napravili iznenađenje na ''Emirejtsu'' i savladali Arsenal sa 1:3. Klub je početkom septembra napustio dugogodišnji trener Grejam Poter, koji je otišao u Čelsi,  njega je zamenio Roberto de Zerbi. Italijan nije najbolje započeo na klupi Brajtona, ali je nakon pobede protiv Poterovog Čelsija ekipa uhvatila zalet i pružala dobre rezultate do pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ova dva tima su se zadnji put susrela pre šest godina kada su igrali zajedno u Čempionšipu. Brajton je slavio oba puta te sezone, u gostima 2:3 i na svom terenu 3:1.

Domaćin će biti bez Volaskota, Egboa i Okonela, dok se Liburn i Tomas vraćaju u rotaciju.

De Zerbi neće moći da računa na Aleksisa Makalistera koji je pre par dana osvojio Svetsko prvenstvo sa Argentinom, uz njega će odsustvovati i Jakub Molder zbog povrede. Očekuje se da se ostatak igrača koji su bili u Kataru poput Estupinjana, Kaiseda, Trosara i Lamptija nađe u postavi za meč.

Očekujemo da će ekipa Brajtona spremno dočekati nastavak fudbalskih takmičenja u Engleskoj i da će im ovaj meč biti dobra prilika da podignu samopouzdanje pred drugi deo sezone.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,82)

Pogledajte više