''ZVEZDIN DŽELAT'' ČUVA VRH: U goste mu dolazi tradicionalno lak protivnik

M.V.

19. 12. 2022. u 11:21

MAKABI Haifa dočekuje Bnei Sakin u nastavku izraelskog šampionata nakon pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

FOTO: Tanjug/AP

Makabi igra fenomenalno ove sezone i trenutno je prvi sa 33 boda. Domaćin je pred pauzu bio u sjajnoj formi i u poslednjih pet kola osvojio je maksimalnih 15 poena. Trener ekipe je talentovani Barak Bahar koji je bio povezivan sa Rendžersom u poslednje vreme, ali je ostao u Izraelu i želi da osvoji treću uzastopnu titulu. ''Zeleni'' su ove sezone nastupali u Ligi šampiona nakon što su u plej-ofu izbacili Crvenu zvezdu. U grupi ''H'' zauzeli su poslednje mesto, ali su uspeli da savladaju Juventus na svom terenu sa 2:0.

Gosti su trenutno osmi na tabeli, nisu trijumfovali u prethodnih pet utakmica, tako da im je pauza došla u pravom trenutku. Bnei Sakin je napravio trenersku rokadu krajem novembra, otkaz je dobio Haim Silvas, a trenersku palicu preuzeo je njegov pomoćnik Klei Saban.

Što se tiče međusobnih susreta, ova dva tima su već odigrala dva meča ove sezone. Prvi je bio na otvaranju prvenstva kada je Makabi slavio sa 0:1, a drugi je bio u Toto kupu u kojem je takođe pobedio tim iz Haife, bilo je 4:1. 

NAŠ TIP: D I1+&2+ (kvota 1,60)

Pogledajte više