BIVŠI REPREZENTATIVAC SRBIJE VIŠE NIJE U PRVOM PLANU: Domaćin devet kola ne zna za poraz

V.M.

19. 12. 2022. u 11:40

LEGANES dočekuje Saragosu u poslednjoj utakmici 21. kola Segunde.

Foto Profimedia

Leganes je trenutno 11. ali pobedom bi mogao da se približi vodećima na tabeli i tako napadne neko od prvih šesta mesta koja vode u plej-of za La ligu. Saragosa je dobrim rezultatima uspela da se izvuče iz relegacione borbe i sada grabi ka sredini tabele.

Domaćin je u dobroj formi, u poslednjih pet susreta ima pobedu i čak četiri remija. Prošlog vikenda Leganjes je odigrao nerešeno sa Andorom 1:1. Izabranici Imanola Idijakeza imaju pet bodova manje od šestoplasirane Granade koja zauzima poslednje mesto koje vodi u plej-of za La ligu i pobedom na ovom meču bi joj se znatno približili. Ekipa iz okoline Madrida igra solidno na svom terenu ove sezone i na deset utakmica kod kuće osvojila je 18 bodova.

Gost je u sjajnom ritmu i prethodnih pet kola upisao je tri remija i dve pobede. Prošle nedelje Saragosa je komforno savladala Uesku sa 3:0, golove su redom postigli Serano, Simeone i Vada. ''Plavo-beli'' su trenutno 16. na tabeli sa 25 bodova i ako bi trijumfovali u ovom meču, popeli bi se čak na deseto mesto. Ekipu je na startu sezone vodio Huan Karlos Karsedo koji je dobio otkaz početkom novembra, tada je na klupu zaseo Fransisko Eskriba koji radi odličan posao.

Saragosa je na deset gostovanja ove sezone osvojila devet bodova. Član ekipe iz Aragona je bivša uzdanica Partizana Radosav Petrović. Nekadašnji reprezentativac Srbije je upisao 38 nastupa za klub od kada je došao na leto 2021. godine i postigao je jedan gol do sada. Najbolji strelac ekipe ove sezone je Đulijano Simeone, sin trenera Atletiko Madrida je postigao 5 pogodaka, a uz to ima i dve asistencije.

Domaćin apsolutno dominira u međusobnim duelima ovih ekipa i vezao je čak pet uzastopnih pobeda. Poslednji put su se susreli u februaru kada je bilo 2:1 za Leganes.

Pošto su se ekipe razigrale u poslednje vreme, a i golovi nisu strani kada se ova dva tima susretnu, mislimo da će se lopta bar dva puta vaditi iz mreže.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,53)

Pogledajte više