NAVIJAČI I DALJE SANJAJU ŽIGIĆA: Ne živi se od stare slave, cilj je OPSTANAK!

TIP redakcija

20. 11. 2022. u 09:19

NA "El Sardinero" stiže najprijatnije iznenađenje sezone.

Foto Profimedia

Povratnik u Segundu, nekada moćni Rasing Santander, dočekaće trećeplasirani Burgos u meču 16. kola takmičenja. "Verhiblankosi" su u seriji od osam mečeva bez poraza, ali to nije dovoljno za beg iz donjeg doma (15. pozicija). Naime, u pomenutom nizu Rasing je uspeo da trijumfuje samo tri puta. 

Rasing iz Santandera se pojačao pred početak sezone igračima iz Primere i cilj je za početak opstanak. Mladi stručnjak Giljermo Fernandez Romo (41) uveo je ovaj tim u drugi rang takmičenja. Stigli su Injigo Visente iz Atletik Bilbaa, Herman Sančez iz Granade i Saul Garsija iz Alavesa. Novajlije su i Jurgen Elitim iz Votforda i Mateus Aijas iz Orlanda.

Talentovani vezista Pablo Tore je otišao u Barsleonu koja ga je platila 5.000.000 evra. Ima samo 19 godina i mogao bi da dobije ove sezone šansu kod Ćavija u dresu katalonskog giganta.

Navijači Rasinga i dalje sanjaju nastupe Nikole Žigića u njihovom dresu, nadajući se da će u skorijoj budućnosti ponovo imati priliku da uživaju u istorijskim uspesima kluba. Za sada, cilj je opstanak u drugom rangu...

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone je svakako ekipa Burgosa. Crno-beli su pred početak nadmetanja slovili za jednog od autsajdera u ligi, prognozirana je borba za opstanak, ali puleni Hulijana Kalera pokazali su karakter i znanje.

Burgos igrao veoma čvrst i borben fudbal, nešto nalik ostvrsvkim ekipama iz Čempionšipa, gol razlika 12:4 dosta govori o načinu njihovih nastupa. Ipak, sve navedeno daje rezultate. Trenutno su na deobi drugog mesta sa samo tri boda manje do lidera Alavesa.

O timskoj igri možda najbolje govori podatak da čak pet fudbalera na svom kontu ima dva postignuta pogotka -  Artola, Sančez, El Gezuani i Barmeho. Ne postoji fudbaler u ekipi koji se posebno ističe, ekipa je iznad svega. Prvi asistent je Hose Matos, levi bek koji je ponikao u Sevilji, međutim tamo nije dobio pravu šansu. Karijeru je gradio u Kadizu, Malagi i Tventeu pre nego što se pronašao u Burgosu.

Poslednji međusobni duel večerašnjih rivala odigran je 2018. godine u trećem rangu takmičenja. Tada je meč završen rezultatom 1:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 2,90)

Pogledajte više