KO ĆE PREKINUTI POST? Granada i Albasete u seriji bez pobeda

M.T.

18. 11. 2022. u 11:45

Ovo će biti jubilarni 10. meč ove dve ekipe.

Profimedia

Svetsko prvenstvo u Kataru spustilo je rampu na najkvalitetniji evrospki fudbal, ali zato drugoligaši gotovo i da neće odmarati. Tako će Granada večeras od 21 sat dočekati na stadionu ''Nuevo Los Karmenes'' ekipu Albasetea u prvom meču 16. kola španske Segunde.

Granada je posle prilično dobrog početka sezone pala u formi što se odrazilo i na njenu poziciju na tabeli. U poslednjih pet kola šampionata Granada je pobedila samo jednom protiv Saragose i doživela dva poraza uz dva remija, a u seriji je od tri meča bez pobede ne računajući meč druge runde Kupa kralja u kojem je savladala Jeklano sa 3:2. U prethodnom kolu ekipa trenera Pako Lopeza izgubila je u gostima od Ovijeda iako je domaćin od 39. minuta igrao sa igrače manje, ali ni brojčana prednost nije bila dovoljna Granadi da ostvari povoljniji rezultat.

Ipak, najjače oružje Granade je domaći teren pošto je na sedam mečeva od mogućih 21 uspela da osvoji 17 bodova i nema poraz kod kuće. U ligi je po tom parametru bolji od Granade jedino lider šampionata Alaves. Međutim, lošiji rezultati u poslednje vreme koštali su Granadu bolje pozcije i ona je trenutno na osmom mestu sa 22 osvojena boda, tri manje od pozicije koja vodi u plej-of za plasman u La Ligu.

Posle sezone u trećoj ligi Albasete je uspeo da se vrati u Segundu i za sada ima prilično šarenolike rezultate. Ekipa trenera Rubena Albesa je jednom pobedila u prethodnih pet kola i bila je u seriji od tri remija, da bi u prethodnom izgubila od Levante sa 3:2. Namučio se Albasete i u drugoj rundi kupa pošto je tek posle produžetka savladao niželigaša Hetor Tahar sa 3:0.

Koliko je Granada nezgodna kao domaćin, toliko Albasete može da bude neprijatan gost pošto je Albesova ekipa osvojila 12 bodova od potencijalnih 21 na gostovanjima ove sezone i jedino je Levante u ligi uspešniji od nje. Albasete ima 22 boda na devetom mestu koliko i Granada na osmoj poziciji, ali sa slabijom gol razlikom.

Ovo će biti jubilarni deseti meč ova dva tima, a u prethodnih devet uspešnija je bila Granada koja je uspela da slavi četiri puta dok je Albasete upisao dva trijumfa, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Pogledajte više