GLUPOST KOJA MOŽE SKUPO DA KOŠTA: Stanković učinio Sampi "medveđu uslugu"

TIP redakcija

12. 11. 2022. u 11:24 >> 11:24

LEĆE stiže na stadion "Luiđi Feraris" u okviru 15. kola italijanske Serije A.

Foto: Profimedia

Kriza u Sampdoriji je sve dublja i dublja. Ekipa Dejana Stankovića je sve dalja od sigurne zone, a poraz od Torina (0:2) u gostima samo je potvrda očajne forme u kojoj se nalazi ekipa iz Đenove. Sampa na svom kontu ima samo šest bodova, jedina gora ekipa u ligi je Verona sa pet i nešto drastično mora da se menja ukoliko se status člana eliti želi zadržati.

Nije Sampdorija bila konkurentna protiv Torina. Malo toga je uradio tim Dejana Stankovića, pa je srpsko-hrvatski tandem Radonjić-Vlašić praktično odlučio pobednika. Bivši strateg crveno-belih je posle drugog gola "granate" isključen, videlo se u prenosu da se, ne baš prikladnim rečima, obraća nekome. Međutim, po završetku meča Stanković je otkrio da nije vređao sudiju, već da je imao "razgovor" sa zemljakom Nemanjom Radonjićem. Bilo je tu prilično teških reči, do te mere da su Stankovića morali da drže Nenad Sakić i Vićenco Saso, te trener Torina Ivan Jurić.

- Nije tačno da sam dobio crveni karton zbog vređanja sudije. Potrčao sam ka Nemanji Radonjiću i rekao mu na srpskom da izbaci loptu napolje. U tom trenutku, pre njihovog drugog gola, ležao nam je igrač. Utrčao sam u teren. Trener Torina Ivan Jurić mi je rekao da to ne radim, jer će me kazniti. Odnosno da bih mogao da dobijem pet mečeva suspenzije - rekao je Dejan Stanković koji će meč protiv Lećea morati da gleda sa tribina.

Nije se očekivalo Leće iznenadi Atalatnu u prethodnoj rundi, jer crveno-žuti su bili u seriji od šest utakmica bez pobede, loše su izgledali, nedovoljno dobri da bi mogli takvom favoritu da naude. Ali, izgleda da se Gasperinijev tim previše potrošio, fizički i emotivno, u derbiju protiv Napolija... Na kraju "vukovi" su slavili sa 2:1.

U samo tri minuta, 27. i 29. "vukovi" su stigli do dva gola prednosti, a to nije lako nadoknaditi, pogotovo u gostima. Baskiroto je glavom kaznio indolentnost u odbrani tima iz Bergama, a onda je i Di Frančesko dotukao zbunjene goste i doneo Lećeu ozbiljnu prednost.

Uspeo je Duvan Zapata pre poluvremena da prepolovi zaostatak, ali dalje od toga Atalanta nije mogla. Gotovo da gosti nisu ni imali neke stoodstotne šanse u nastavku i pored inicijative, sve se svodilo na pokušaje sa distance, koji nisu bili preterana opasnost po golmana Falkonea. Novim trijumfom Leće je sakupio 12 bodova i ima čak pet više od prvog tima koji se nalazi u opasnoj zoni, a to je Kremoneze.

Poslednji duel večerašnjih rivala odigrao se u sezoni 2019/20. Sampa je kao gost slavila sa 2:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 3,35)

Pogledajte više