RAJO CILJA IZLAZ U EVROPU: Selta prilika koja se ne propušta

M.T.

10. 11. 2022. u 10:56 >> 10:56

DOMAĆIN je bez poraza u poslednjih pet utakmica.

Foto: Profimedia

Rajo Valjekano nalazi se u odličnoj formi, a domaćin bi to mogao da potvrdi večeras od 19 časova u 14. kolu španskog šampionata kada bude ugostio Seltu iz Viga na stadionu ''Valjekas''.

Možda je Rajo Valjekano izgubio četiri utakmice u prvih osam kola La Lige, ali je u prethodnih nekoliko kola pokazao da je trenutno među timovima koji su u najboljoj formi u španskom šampionatu. U poslednjih pet kola Rajo je od mogućih 15 bodova osvojio 11, pošto je ostvario tri pobede uz dva remija i samo je Barselona bolja od njega u tom periodu, pošto je ostvarila svih pet pobeda.

U prethodnom kolu Rajo Valjekano je uspeo da priredi iznenađenje i savlada branioca titule Real Madrid i sada se nalazi na osmoj poziciji na tabeli sa osvojenim 21 bodom i eventualnom pobedom protiv Selte ekipa trenera Andonija Iraole umešala bi se u borbu za pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Selta grca ove sezone u silnim problemima zbog loše forme, a poraz od Almerije od 3:1 koštao je posla trenera Eduarda Kudea, a umesto njega je postavljen Karlos Karvahal koji je debitovao porazom u prethodnom kolu od Osasune, a u poslednjih pet kola tim iz Viga je doživeo četiri poraza uz samo jedan remi protiv Hetafea. Trenutno je Karvahalov tim na tabeli u zoni ispadanja na 17. mestu sa 11 osvojenih bodova, a da bi Selta prekinula seriju od šest mečeva bez pobede odbrana će morati da bude na mnogo višem nivou pošto je primila 26 golova u prethodnih 13 kola.

Andoni Iraola ima sjajnu kadrovsku situaciju pošto su mu na raspolaganju svi igrači, a jedino nije sigurno da će u timu biti Andres Martin kod kojeg je upitna fizička priprema. Na drugoj strani, nešto više problema što se tiče dostupnih igrača ima Karlos Karvahal, pošto će Selta biti bez Augusta Solarija, Huga Mala i Luke de la Torea. U tim će se vratiti Gabri Vega koji je propustio meč protiv Osasune zbog kartona.

Madridski tim uspešniji je od Selte u poslednjih deset međusobnih mečeva pošto je pet puta upisao pobedu, dok je ekipa iz Viga ostvarila dva trijumfa, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Rajo je deset puta pobedio u poslednjih 11 mečeva pred svojim navijačima protiv Selte.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Pogledajte više