STADION U HUMSKOJ JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: "Parni valjak" dočekuje staru mušteriju

V.D.

10. 11. 2022. u 09:02

U zaostaloj utakmici sedmog kola Superlige Srbije Partizan će dočekati Spartak iz Subotice od 16.30.

FOTO: M. Vukadinović

Nakon plasmana u nokaut fazu Lige konferencija i bitne pobede za vikend na gostovanju u Bačkoj Topoli, Partizan dočekuje ovu utakmicu u dobroj atmosferi, dok se sa druge strane Spartak nalazi u lošoj formi i ne zna za pobedu u domaćem prvenstvu u poslednja tri kola.

Nakon očajnog početka sezone Partizana, došlo je do smene trenera. Iliju Stolica je zamenio bivši fudbaler kluba Gordan Petrić i od tada su stvari krenule u boljem pravcu. ''Parni valjak'' zauzima drugo mesto na tabeli i ima 40 osvojenih bodova, sedam manje od lidera Crvene zvezde. Beleže solidne rezultate u domaćem prvenstvu, u prethodnih pet kola upisali su četiri pobede i remi sa Javorom. Za vikend su savladali TSC sa 2:3, na teškom gostovanju gol odluke postigao je Slobodan Urošević maestralnim slobodnim udarcem u samoj završnici utakmice.

 Što se tiče igara u Evropi, Partizan je ispunio svoj cilj i u teškoj grupi sa Nicom, Kelnom i Slovackom prošao u šesnaestinu finala Lige konferencija, gde će se susresti sa Šerifom. Odlično igraju na svom terenu i na osam utakmica imaju šest pobeda i dva nerešena rezultat uz gol-razliku 22:7. Crno-bele predvode dva najbolja strelca Superlige, Rikardo i Natho koji su kombinovano čak 21 put tresli mrežu protivnika.

Spartak se nalazi u jako lošem ritmu nakon odličnog otvaranja prvenstva. U uvodna četiri kola zabeležili su dve pobede i dva remija, ali od tada imaju samo jednu pobedu protiv Kolubare u 15. kolu. Za vikend su u derbiju protiv Vojvodine poveli golom Nikole Srećkovića u 49. minutu, ali je Čumić poravnao rezultat i ostalo je 1:1. Sredinom septembra otkaz je uručen Slavku Petroviću, nasledio ga je Slaviša Dunđerski koji je uspeo da malo prodrma ekipu i u prethodna četiri kola imaju dva nerešena rezultata i po pobedu i poraz. U kupu su savladali Rad i u osmini finala će igrati sa Napretkom iz Kruševca.

Partizan dominira u međusobnim duelima ovih ekipa na svom terenu, u prethodih šest obračuna na stadionu Partizana upisali su pet pobeda, dok je Spartak sva tri boda odneo u Suboticu 2019.  U prošlom susretu ''parni valjak'' je slavio sa 5:0.
Gordan Petrić je najavio da će rotirati ekipu i da sigurno neće igrati Andrade, Filipović i Belić, dok su pod znakom pitanja Svetozar Marković i Hamidu Traore koji su prekskočili utakmicu za vikend.

Što se tiče gostiju, oni nemaju kadrovskih problema, ali se očekuje da izrotiraju dosta igrača jer će u nedelju imati dosta realniju šansu za bodove protiv Voždovca.

Očekujemo da Partizan rutinski odradi posao na svom terenu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (1,45)

Pogledajte više