SRPSKI OKRŠAJ NA ČIZMI: Reprezentativni trio dočekuje Stankovićevu Sampdoriju

V.D.

09. 11. 2022. u 12:20

VEČERAS od 20.45, u okviru 14. kola Serije A, Torino će ugostiti Sampdoriju

Foto: Profimedia

Torino se trenutno nalazi na sredini tabele, osvojio je 17 bodova i u dobrom ritmu dočekuje pretposlednjeplasiranu Sampdoriju koja će se, kako izledaju stvari, iznenađujuće boriti za opstanak ove sezone.

Domaćin je za vikend imao priliku da nakon pobede protiv Udinezea i Milana veže tri pobede nakon dugo vremena u Seriji A, ali ih je u tome sprečila Bolonja. Iako su poveli pogotkom Saše Lukića sa bele tačke, Orsolini i Poš su preokrenuli rezultat i naneli im poraz.

''Bikovi'' se nalaze na 10. poziciji i nadaju se da pred svojim navijačima mogu da osvoje tri boda. Zanimljiiv je podatak da je Torino kao domaćin na šest susreta postigao samo četiri gola i želeće da poveća tu brojku protiv jedne od lošijih odbrana lige.

Sa druge strane, Sampdorija se iznenađujuće nalazi na 19. poziciji i do sada su osvojili samo šest bodova. Nakon katastrofalnog početka sezona uprava je uručila otkaz Marku Đampaolu kojeg je nasledio bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Od kada je popularni ''mister'' zaseo na klupu, na pet odigranih utakmica u Seriji A osvojili su četiri boda. To možda ne deluje kao dobra brojka, ali ako uzmemo u obzir da su nakon osam kola imali dva poena i bili poslednji na tabeli, blagi napredak je vidljiv. Takođe su i nakon penala savladali Askoli u Kupu, gde ih u osmini finala očekuje Fiorentina. koja ih je za vikend rutinski pobedila u prvenstvu.

Glavni problem Sampe ove sezone je napad, do sada su postigli samo šest pogodaka, što je ubedljivo najgori golgeterski učinak u Seriji A. Jedinu pobedu su ostvarili u 11. kolu protiv Kremonezea kada su pogotkom Kulija slavili 0:1.

Međusobni dueli su im često zanimljivi i puni pogodaka. Na prethodnih pet utakmica obe ekipe su slavile po dva puta, a jednom je bilo nerešeno, u poslednjem susretu Torino je slavio na ''Luiđi Ferara'' stadionu sa 1:2. U tih pet utakmica je palo čak 14 golova, što je skoro tri po meču.

Domaćini će biti bez Ola Ine, Sanabrije i Pjetra Pelegrija koji se povredio na utakmici protiv Bolonje i očekuje ga duga pauza.

Dejan Stanković će na raspolaganju imati skoro pun sastav. Neće biti Harija Vinksa koji još nije ni debitovao za ekipu zbog povrede, a jedini pod znakom pitanja je Bruno Amion koji je za vikend protiv Fiorentine ranije napustio igru.

Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će obe ekipe pokušati da osvoje vredne bodove u finišu pred pauzu za Svetsko prvenstvo.


NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,60)

Pogledajte više