GUDELJ JE U SJAJNOJ FORMI: Može li evrogol iz prošlog kola pokrenuti Sevilju?

M.T.

09. 11. 2022. u 16:17 >> 16:17

OBA tima su bez pobede u prethodna tri kola.

Foto Profimedia

Sevilja mora brzo da počne da ostvaruje bolje rezultate inače će Andalužani kako sezona bude odmicala krenuti u borbu za opstanak u ligi, a večeras od 19 časova će na ''Ramon Sančez Pizhuanu'' dočekati Real Sosijedad u 14. kolu španskog šampionata sa namerom da konačno pobede, prvi put ove sezone pred svojim navijačima.

Malo šta Sevilji polazi za rukom ove sezone. Ni smena Đulena Lopetegija i povratak Horhea Sampaolija nisu doneli željene promene, a situacija je sve ozbiljnija. Sevilja u poslednjih pet kola La lige ima samo jednu pobedu, a u prethodna četiri je po dva puta remizirala i doživela poraz. U prošlom kolu je remizirala u gradskom derbiju protiv Betisa zahvaljujući golčini Nemanje Gudelja posle dve uzastopne izgubljene utakmice i nalazi se na 17. mestu sa 11 osvojenih bodova, koliko imaju Selta i Kadiz koji su ispod crte.

Poslednju pobedu je Sevilja ostvarila pre skoro mesec dana protiv Majorke, a tada je strelac pobedonosnog gola takođe bio Gudelj. Andalužani još uvek nemaju pobedu kod kuće ove sezone, a od potencijalnih 18 bodova pred svojim navijačima osvojili su samo tri.

Real Sosijedad je u blagom padu forme pošto su Baskijci već tri kola bez pobede. Posle dva uzastopna poraza, u prethodnom kolu su remizirali sa Valensijom što se može smatrati uspehom jer su od 17. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Elustonda. Baskijci bi pobedom protiv Sevilje uspeli da ostanu u bori za prva četiri mesta koja vode u Ligu šampiona.

Horhe Sampaoli i dalje ne može da koristi povređene Tandžija Nianzua, Markaa, Hesusa Koronu, Karima Rekika i Fernanda. Osim toga, odsustvovaće i Gonzalo Montijel koji je dobio direktan crveni karton u duelu protiv Betisa. U još većim problemima je Imanol Aguasil pošto u timu Real Sosijedada neće biti Umara Sadika, Mohameda-Ali Čoa, Ajhena Munjoza, Andera Barenečea, Mikela Orazabala, Martina Merkelanca, dok Aric Elustondo ne može da igra zbog crvenog kartona iz prošlog kola.

Sevilja je uspešnija u međusobnim duelima protiv Baskijaca pošto je slavila na pet od poslednjih deset mečeva, dok je Sosijedad ostvario samo jednu pobedu, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U prošloj sezoni su ova dva tima oba puta odigrali bez golova, a Sosijedad je Sevilju poslednji put savladao pre skoro pet godina.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,25)

Pogledajte više