"FARMACEUTI" PRONAŠLI LEK ZA BEG SA DNA? "Jarčevi" su u lošoj formi

M. T.

09. 11. 2022. u 08:38

GOSTI su u prethodnom kolu iznenadili Union Berlin.

Foto: Profimedia

Keln je završio sa obavezama u Ligi konferencija pošto nije uspeo da obezbedi nastavak takmičenja i sada u potpunosti može da se posveti Bundesligi gde će danas od 18.30 u okviru 14. kola na ''Rajn Energi'' stadionu dočekati Bajer iz Leverkuzena koji je u prošlom kolu pokazao znake života.

''Jarčevi'' ne mogu da se pohvale baš sjajnom formom pošto su u prethodnih osam mečeva ostvarili samo dve pobede, po jednu u Bundesligi i Ligi konferencija. U domaćem šampionatu osim te jedne pobede, u poslednjih pet kola imaju jedan remi i tri poraza. U prethodnom kolu su poraženi na gostovanju protiv Frajburga i trenutno zauzimaju 12. poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Završetak takmičenja u Ligi konferencija gde im je protiv Nice u poslednjom kolu bila potrebna pobeda za nastavak takmičenja, dok su oni odigrali 2:2, Kelnu pruža priliku da se potpuno okrene Bundesligi kako ne bi došao u situaciju da se bori za opastanak pošto je svega šest bodova udaljen od opasne zone.

Ni Bajer iz Leverkuzena nije u boljoj situaciji po pitanju forme pošto su kao i Keln ostvarili samo dve pobede u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima. Ipak, Bajer je takmičenje u Ligi šampiona završio na poziciji koja mu omogućava nastavak u Ligi Evrope, dok je u Bundesligi u poslednjih pet kola ostvario dve pobede. U prethodom kolu su ''farmaceuti'' napravili iznenađenje pošto su potpuno nadigrali lidera Union iz Berlina i savladali ga sa 5:0 pokazujući naznake da ipak mogu više od 14. pozicije i 12 osvojenih bodova koliko imaju trenutno.

Keln već duže vreme ima mnogo problema sa brojnim povređenim igračima, a po tom pitanju se situacija nije popravila. Stefan Baumgart i dalje ne može da računa na Marka Uta, Florijana Dica, Jonasa Hektora, Dejana Ljubičića, Tima Lemperlea, Dimitriosa Limniosa, Tima Hubersa i Sebastijana Andersona, a svi oni će se na teren vratiti tek po završetku Svetskog prvenstva. Ćabi Alonso ima znatno manje problema u odnosu na Baumgartnera pošto Bajer ne može da računa na Čarlsa Aranguiza, Sardara Azmuna, Florijana Virca i Patrika Šika.

Keln je u zaostatku za Bajerom kada je u pitanju poslednjih deset međusobnih susreta pošto su ''jarčevi'' ostvarili tri pobede, dok ''farmaceuti'' imaju trijumf više, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Keln bio uspešniji pošto je osvojio četiri boda u dva meča protiv Bajera.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,43)

Pogledajte više