NEKO ĆE PREKINUTI NIZ: Mančester siti i Čelsi celu deceniju nisu ispali ovako rano

M.T.

09. 11. 2022. u 09:58

REPRIZA finala iz 2019.

Foto Profimedia

Prilično rano, već u trećoj rundi Liga kupa igraće Mančester siti i Čelsi, večeras od 21 sat na stadionu ''Etihad'' u meču koji je bez sumnje derbi ove faze takmičenja. Bez obzira na to što oba tima verovatno neće biti u najjačem sastavu, svakako se očekuje interesantan meč koji će biti repriza finala iz 2019. u kojem je Siti bio uspešniji.

Mančester siti nalazi se u dobroj formi pošto su ''građani'' uspeli da posle poraza od Liverpula u 11. kolu Premijer lige odigraju pet uzastopnih mečeva bez poraza u svim takmičenjima, odnosno u poslednja tri su ostvarili pobede. Prethodnog vikenda je Siti međutim morao mnogo da se oznoji da bi savladao Fulam. Izgledalo je da će meč biti završen nerešenim rezultatom, ali je Erling Holand uspeo sa bele tačke da donese Sitiju tri boda maltene u poslednjim trenucima utakmice.

U Liga kupu Siti je osam puta osvajao trofej, a posebno je uspešan pod vođstvom Gvardiole sa četiri uzastopna trofeja. Međutim, uspešan niz Mančestera završen je šokantnom eliminacijom prošle sezone u osmini finala od Vest Hema. Siti pod Gvardiolom nikad nije ispao u trećoj rundi, a to se ''građanima'' desilo u sezoni 2012/2013. kada je na klupi sedeo Roberto Manćini.

Čelsi u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima ima dva poraza, a oba su se dogodila u vezanim kolima Premijer lige u kojoj klub iz Londona nema pobedu već četiri kola. Prvo je nekadašnji klub sadašnjeg menadžera ''plavaca'' Grejama Potera uspeo da slavi sa 4:1. da bi prethodnog vikenda u londonskom derbiju Arsenal ostvario minimalnu pobedu.

''Plavci'' su pet puta osvajali Liga kup, poslednji put 2015, a prošle sezone su stigli do finala u kojem su poraženi od Liverpula posle jedanaesteraca. Čelsi je u poslednjoj deceniji prilično standardan u Liga kupu pošto su poslednji put u trećoj rundi ispali još u sezoni 2010/2011.

Pep Gvardiola sigurno neće poslati najjači tim na teren u šesnaestini finala Liga kupa, ali sve i kad bi hteo, to ne bi bilo moguće zbog povreda i suspenzija. Žoao Kanselo zbog crvenog kartona koji važi u svim domaćim takmičenjima neće moći da igra protiv Čelsija, dok su Kajl Voker i Kalvin Filips i dalje povređeni. Poput Gvardiole, Grejam Poter će takođe verovatno malo promešati karte za ovaj meč, ali ''plavci'' imaju i prilično problema sa povredama pošto u timu neće biti Veslija Fofane, Risa Džejmsa, Bena Čilvela, Kepe Arizabalage, Ngolo Kantea i Karnija Čukvemeka.

Međusobni odnos u poslednjih deset utakmica na strani je Mančester sitija koji je uspeo da pobedi šest puta, dok je Čelsi upisao dva trijumfa manje. Prošle sezone su ''građani'' oba puta savladali ''plavce'' u Premijer ligi minimalnim rezultatom, a poslednji put u Liga kupu su ova dva tima igrala u finalu 2019. kada je Siti slavio posle boljeg izvođenja penala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

VREDI PROBATI: 1&0-3 (kvota 2,45)

Pogledajte više