LIGA KUP DOLAZI U NEVREME: Koliko motiva imaju Bornmut i Everton?

Novosti online 08. 11. 2022. u 10:12

TREĆA runda takmičenja donosi duel članova Premijer lige.

FOTO: AP

Veliko znak pitanja je iznad ove utakmice zbog nekoliko razloga. Naime, Bornmut i Everton će se po svemu sudeći grčevito boriti za opstanak u Premijer ligi, najverovatnije će oba menadžera večeras na teren "Din korta" izvesti kombinovane sastave u nameri da odmore najbolje pojedince.

Bormunt blago rečeno ne blista. "Trešnjice" su upisale četiri uzastopna poraza, a poslednji je bio spektakularan. U meču sezone, barem za sada, Lids je slavio na "Elan roudu" sa 4:3 nakon velikog preokreta. 

Lids je poveo protiv Bornmuta, zatim gubio 1:3, da bi ipak slavio 4:3 golom Krišencija Samervila u 84. minutu. Ogroman posao u kontri iz koje se rodio pogodak odradio je italijanski reprezentativac Vilfred Gnjonto.

Everton je sa druge strane doživeo neuspeh na svom terenu proteklog vikenda. Od "karamela" bolji je bio Lester kao gost rezultatom 2:0.

Pobedu "lisica" u 15. kolu Premijer lige novim sjajnim golom najavio je Juri Tilemans u poslednjim trenucima prvog dela. Navikao je Belgijanac na snažne i, što je bitnije, precizne udarce sa distance, a ovo je bio još jedan takav. U dalji ugao, skinuvši paučinu Evertonovog gola.

Imali su gosti inicijativu, mnogo veći broj upućenih šuteva (22:12; 8:2 u okvir gola), ali tri boda overili su tek u finišu meča. Igrao se 86. minut kada je Harvi Barns realizovao kontranapad koji je upravo on i kreirao u saradnji sa Džejmsom Medisonom. Bio je to njegov peti gol ove sezone, a treći u poslednje četiri utakmice, odnosno četvrti u prethodnih mesec dana. Deluje da je 24-godišnje levo krilo uhvatilo ritam koji je neophodan Lesteru za beg iz opasne zone.

Zbog svega nevednog vrlo je teško prognozirati pobednika na ovom duelu, zbog toga smo se odlučili za igru golova.

NAŠ TIP: I1-3 & II1-3 (kvota 1,98)

Pogledajte više