KO ĆE NADOKNADITI BODOVE? "Lisice" su sve bolje i bolje

M.T.

05. 11. 2022. u 09:26

''Lisice'' se nalaze u opasnoj zoni.

Foto: Printskrin

Nisu uspeli u prošlom kolu Everton i Lester da dođu do trijumfa, a danas od 18.30 u okviru 15. kola Premijer lige na stadionu ''Gudison park'' ova dva tima će u međusobnom okršaju pokušati da nadoknade bodove izgubljene u prošlom kolu.

Everton je posle tri uzastopna poraza uspeo u prethodna dva kola da ostane neporažen pošto je savladao Kristal Palas sa 3:0 dok je sa Fulamom odigrao bez golova u prethodnom kolu. ''Karamele'' su u poslednje dve utakmice uspele da sačuvaju mrežu i imaju jednu od najboljih odbrana sa 12 primljenih golova, a u tom segmentu su uspešnije samo odbrane Mančester sitija, Arsenala i Njukasla.

Tim menadžera Frenka Lamparda trenutno se nalazi na 12. poziciji u Premijer ligi sa osvojenih 14 bodova i mada to na prvi pogled ne izgleda loše, u realnosti je Everton samo tri boda udaljen od opasne zone, tačnije od 18. pozicije na kojoj se sa 11 bodova nalazi upravo Lester. Everton protiv Lestera ima priliku da treću uzastopnu utakmicu ne primi gol, prvi put od marta 2021. kada je na klupi sedeo Karlo Anćeloti.

Lester je zapravo i u boljoj formi od Evertona pošto je u poslednjih pet kola uspeo da ostvari dve pobede i remi uz dva poraza. ''Lisice'' su bile u seriji od dve pobede, ali su u prethodnom kolu igrale protiv aktuelnog šampiona Mančester sitija. Iako se tim Brendana Rodžersa hrabro suprotstavio ''građanima'' majstorija Kevina De Brujnea bila je dovoljna da Mančester dođe do minimalne pobede.

Iako Rodžers može da bude zadovoljan otporom šampionu, to nije donelo bodove, a Lester je i dalje u opasnoj zoni sa 11 osvojenih bodova iz 13 utakmice i pred ''lisicama'' je još uvek dugačak put kako bi izbegli borbu za opastanak.

Dobre vesti za Everton je što nema novih povređenih igrača pa Frenk Lampard i dalje ne može da računa samo na odavno odsutne Džerija Minu, Bena Godfrija i Androsa Taunsenda, dok su svi ostali na rasplaganju Lampardu za sastav. Gotovo identičan situacije i  u Lesteru pošto su od ranije van tima zbog povrede Rajan Bertrand i Rikardo Pereira, dok je i dalje pod znakom pitanja Džoni Evans.

Prednost je na strani Evertona kada su u pitanju međusobni susreti. U poslednjih deset mečeva ''karamele'' su ostvarile pet pobeda, dok je Lester slavio tri puta uz dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-1I & 0-2II (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,30)

Pogledajte više