"ZEBRE" POLAKO TONU: Južnjaci idealna prilika za povratak na pobednički kolosek

V.D.

04. 11. 2022. u 16:34 >> 16:34

VEĆ četiri kola večerašnji rivali ne znaju za pobedu

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Ekipa Udinezea dočekaće Leće večeras od 20.45 na "Dačia Areni" u okviru 13. kola italijanske Serije A. 

Domaćin je doskoro bio u samom vrhu, ali je usledila serija od četiri meča bez pobede. Prvo su odigrali nerešeno sa Atalantom i Lacijom, što je bio dobar rezultat, da bi na svom terenu izgubili od "srpskog" Torina rezultatom 2:1. U poslednjem kolu u gostima su odigrali bez golova sa poslednjeplasiranim Kremonezeom. Evidentno je da su "zebre" u maloj rezultatskoj krizi. Trenutno se nalaze na osmoj poziciji sa 22 osvojena boda, deset manje od lidera Napolija.

Gosti sa juga Italije su ovogodišnji povratnici u Seriju A i prikazuju bolje partije nego što stanje na tabeli pokazuje. Leće je prvi tim iznad zone ispadanja i na 12 mečeva su upisali samo jednu pobedu u sedmom kolu kada su na gostovanju pobedili Salernitanu sa 2:1.

"Đalorosi" su uz gore spomenuti trijumf upisali i pet remija i ukupno su sakupili osam bodova, što je dovoljno za 17. poziciju.

Glavna opasnost po gol gostiju biće odlični Portugalac Beto koji je prvi strelac ekipe sa pet golova. Ovaj momak koji je do pre četiri godine radio u restoranu brze hrane i pred treninge voli da sluša Betovena stigao je na sever Italije na pozajmicu iz portugalskog Portimonensea, a italijanski tim ga je letos otkupio za sedam miliona evra. Sjajnu formu iz prošle sezone, kada je postigao 11 golova na 28 mečeva, nastavio je i ove, a njegova trenutna tržišna vrednost po podacima sajta transfermarkt.com iznosi 13 miliona evra.

Trener domaćih Andrea Sotil na večerašnjem meču neće moći da računa na Slovenca Sandija Lovrića i Adama Masinu, dok je Rodrigo Bekao pod znakom pitanja.

Leće na ovo gostovanje stiže u punom sastavu, tako da trener Marko Baroni nema nedoumica oko sastava za večerašnji meč.

Što se tradicije tiče, na poslednjih pet mečeva ova dva tima nije viđen remi. Udineze je slavio tri puta, dok su "južnjaci" bili bolji dva puta. Poslednji meč odigran je na "Dačia areni" u julu 2020. godine, kada su gosti slavili sa 2:1.

Danas je situacija malo drugačija. Udineze je kvalitetniji tim i verujemo da će to opravdati na terenu i pobedom izaći iz rezultatske krize.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Pogledajte više