"PRIJATELJSKI" MEČ U MANČESTERU: "Građani" žele da ostanu neporaženi

V.D.

02. 11. 2022. u 10:25

U jednoj opuštenoj utakmici fudbaleri Mančester sitija dočekaće ekipu Sevilje u okviru 6. kola Lige šampiona grupe ''G''.

Foto: Profimedia

U ovoj grupi je već sve odlučeno, Siti će sa prvog mesta nastaviti takmičenje u Ligi šampiona, drugo mesto pripada Borusiji iz Dortmunda, Sevilja će se zadovoljiti Ligom Evrope, dok će poslednje mesto zauzeti Kopenhagen. Ako uzmemo to u obzir, možemo očekivati da oba trenera kombinuju sa sastavima u predstojećem duelu, kako bi sačuvali igrače za kasnije utakmice.
Mančester siti je kao jedan od glavnih favorita za naslov prvaka Evrope uspešno preskočio prvu prepreku i u odigranih pet utakmica ima osvojenih 11 bodova. Nakon tri početne pobede protiv Sevilje, Dortmunda i Kopenhagena usledila su dva remija bez pogodaka protiv Borusije i Kopenhagena, što je jako nekarakteristično za ekipu Pepa Gvardiole.

''Građani'' nemaju poraz u dosadašnjem toku takmičenja i probaće to da održe i u utakmici protiv Sevilje. Nakon što su dominantno otvorili sezonu, Siti je u blagom padu forme pošto u prethodnih pet takmičarskih utakmica imaju samo dva trijumfa, ipak, za vikend su ostvarili važnu pobedu na gostovanju probuđenom Lesteru pogotkom Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca i tako održali korak za vodećim Arsenalom u Premijer ligi.

Sevilja ima jednu od turbulentnijih sezona u skorijoj istoriji. Katastrofalne igre dovele su do promene trenera početkom oktobra, kada je Đulena Lopetegija zamenilo dobro poznato lice Horhe Sampaoli koji ih je već vodio u sezoni 2016/2017.

Od kada se vratio na klupu Sampaoli je zabeležio dve pobede, dva poraza i tri nerešena rezultata, što i nije baš sjajno. Ipak, Sevilja je prošle nedelje savladala Kopenhagen u jako bitnoj utakmici sa 3:0, golove su dali En-Nesiri, Isko i Montijel i tako su obezbedili plasman u Ligu Evrope koju su osvajali čak šest puta u ovom veku.

U La ligi ''rohiblankosi'' se nalaze u zoni ispadanja, a za vikend im je sva tri boda sa ''Ramon Sančez Pishuana'' odneo Rajo Valjekano.

Što se tiče međusobnih duela, Siti je dominantno slavio u prvom kolu sa 4:0, dvostruki strelac je bio Holand, a po gol su dodali Diaz i Foden. U grupnoj fazi Lige šampiona su se sreli i u sezoni 2015/2016. kada je Mančester ostvario dve pobede.

Domaćin će sigruno biti bez najboljeg strelca Holanda, Kajla Vokera i Kevina Filipsa, dok se nakon odrađene suspenzije u sastav vraća Serhio Gomez.
Gosti će biti bez Korone i En-Nesirija, dok je pod znakom pitanja bivši igrač Sitija, Fernando.
Očekujemo otvorenu utakmicu, sa kombinovanim sastavima, ali golovi ne bi trebalo da izostanu.


NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,47)

Pogledajte više