STANKOVIĆ SE VRAĆA NA MESTO NAJVEĆIH USPEHA! Nakon prve pobede lakše se diše

V.D.

29. 10. 2022. u 15:16 >> 15:16

SA INTEROM je kao fudbaler Dejan Stanković osvojio sve

Foto: U.C. Sampdoria

U 12. kolu Serije A videćemo povratak Dejana Stanković na stadion "Đuzepe Meaca" ali ovoga puta u ulozi trenera Sampdorije koja gostuje Interu večeras od 20.45.

Stanković je kao igrač Intera pet puta osvajao Seriju A, po četiri puta Kup Italije i Superkup dok je kruna njegove karijere svakako evropska i svetska titula osvojena 2010. godine pod komandantskom palicom Žozea Morinja.

Domaći Inter je u prvenstvu već doživeo četiri poraza i nalazi se na sedmoj poziciji sa 21 osvojenih bodom. Zanimljivo je da tim koji trenira Simone Inzagi nijednom nije remizirao na 11 mečeva u Seriji A.

"Neroazuri" su u sredu obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona što je svakako bio cilj ekipa iz grada mode ali konkurencija nije bila laka s obzirom da su se u toj grupi nalazili Bajern Minhen, Viktorija Plzenj i Barselona koja je morala da se zadovolji trećim mestom i plasmanom u Ligu Evrope.

Dejan Stanković je nakon remija sa Bolonjom, poraza od Rome, plasmana u 1/8 finala Kupa Italije stigao i do prve pobede u Seriji A. U prethodnom kolu u derbiju začelja savladan je Kremoneze minimalnim rezultatom.

Ishod tog meča je mogao biti i dosta drugačiji da je nekadašnji igrač Fejenorda i Genka postigao gol u sedmom minutu sa bele tačke.  Sampdorija je igrala povučeno i čekala svoju šansu iz kontre. Igrao se 78. minut kada je posle centaršuta sa leve strane, Gabijadini spustio loptu u petarac, gde je natrčao Koli i na prazan gol pogodio mrežu Kremonezea. Nakon gola gosti su se ponovo zatvorili i obezbedili prvi trijumf u novoj sezoni. 

Tim iz Đenove se trenutno nalazi na 18. poziciji sa šest osvojenih bodova a verujemo da se bodovni saldo neće popraviti nakon ovog meča u kome su puleni Dejana Stankovića apsolutni autsajderi.

U domaćem timu večeras neće igrati Brozović i Dalbert dok je kod gostiju upitan nastup Vinksa i De Luke.

Na poslednjih deset susreta ova dva tima viđeno je čak osam pobeda Intera dok je Sampdorija jednom slavila uz jedan nerešen ishod.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Pogledajte više