SRBIN SE NE ZAUSTAVLJA! Kada je Mitrović u timu Fulam pobeđuje

V.D.

29. 10. 2022. u 10:59 >> 11:00

ALEKSANDAR Mitrović je bio strelac na svakom od prethodna tri meča

FOTO: Tanjug/AP

U meču 14. kola Premijer lige Engleske koji se igra u subotu od 18.30 Fulam će dočekati goste iz Liverpula, ekipu Evertona.

Tim iz Engleske prestonice za sada ima jako dobru sezonu, vezao je dva trijumfa i nalazi se na sedmoj poziciji sa 18 osvojenih bodova iz 12 mečeva i sa gol razlikom 22:22.

"Kolibari" su ove sezone upisali pet pobeda a zanimljivo je da na tih pet susreta Mitrović samo nije bio strelac u pobedi njegovog tima nad Notingem Forestom (3:2).

Rekorder po broju golova za srpski nacionalni tim je trenutno na trećem mestu liste strelaca sa devet postignutih golova. Na čelu je neverovatni Erling Holand koji je postigao 17 golova od toga tri het-trika. Između njega i Srbina na listi je Hari Kejn a najbolji igrač Totenhema se upisao u strelce 10 puta.

Prethodnih dana se sve više u medijima na ostrvu piše da će Srbin od leta preći u redove Mančester junajteda što i ne iznenađuje toliko s obzirom na formu u kojoj se nalazi momak rodom iz Smedereva koji je ponikao u Partizanu.

U pretprošlom kolu Fulam je ubedljivo sa 3:0 na svom "Krejven Kotidžu" savladao Aston Vilu nakon čega je legenda Liverpula, Stiven Džerard dobio otkaz, na prošlom meču Fulam je savladao i Lids rezultatom 3:2 a u engleskim medijima se provlači i pitanje opstanka Džesija Marša na klupi "paunova".

Sa druge strane popularne "karamele" iz Liverpula stižu u englesku prestonicu nakon ubedljive pobede u prošlom kolu protiv još jednog londskog tima, Kristal Palasa. Everton je bio u seriji od tri poraza ali pre nedelju dana na "Gudisonu" prikazali sjajnu partiju i zasluženo slavili sa 3:0.

Ekipa trenera Frenka Lamparda se trenutno nalazi na poziciji broj 12 sa ukupno 13 osvojenih bodova.

Zbog povreda u domaćem timu neće biti Lajvin Kurzava i Manor Solomon, dok je još uvek upitan nastup Keni Tetea. Kod gostiju Frenk Lampard nema na raspolaganju već duže vreme povređene Džerija Minu, Androsa Taunsenda i Bena Godfrija.

Zanimljivo je da na poslednjih osam međusobnih susreta ova dva tima nije došlo do podele bodova. Everton je slavio pet puta dok je Fulam bio bolji tri puta.

Puleni trenera Marka Silve su u dobroj formi i verujemo da će i na ovom meču pružiti dobru partiju i da neće biti poraženi.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,95)

PREDLOG ZA STRELCE: Aleksandar Mitrovic +0,5 (kvota 2,15)

Pogledajte više