JUNAJTED DOČEKUJE ŠERIF NA ''OLD TRAFORDU'': ''Crvenim đavolima'' dovoljan i jedan bod

M.T.

27. 10. 2022. u 11:50

MANČESTER je trenutno drugi iza Sosijedada.

FOTO: EPA

Na ''Teatru snova'' večeras od 21 čas Mančester junajted dočekaće moldavski Šerif kao apsolutni favorit u meču petog kola grupe "E" Lige Evrope i kao tim kojem je jedan bod iz ove utakmice dovoljan da obezbedi plasman u nokazut fazu.

Mančester junajted je Ligu Evrope počeo porazom od Real Sosijedada, ali je tim Erika Ten Haga u naredna tri kola bio znatno bolji pošto je ostvario sve tri pobede u mečevima protiv Šerifa i dva puta protiv Omonije i sada se nalazi na drugoj poziciji sa devet osvojenih bodova, tri manje od vodećeg Sosijedada. Junajted je u prethodnom kolu minimalcem savladao Omoniju u čijim se redovima istakao golman Fransiz Uzoho, ali je Mektominaj uspeo na kraju da pogodi gol i dovede Mančester u situaciji da mu je potreban samo bod iz večerašnjeg meča kako bi otišao u nokaut fazu.

Prethodnog vikenda Junajted je uspeo da izvuče bod u derbiju protiv Čelsija, da bi pre toga savladali Totenhem. Ten Hagova ekipa je u seriji od šest mečeva bez poraza.

Iako je Šerif sa ubedljivom pobedom od 3:0 otvorio sezonu u Ligi Evrope, sve posle toga nije ostavilo mnogo razloga za zadovoljstvo navijačima kluba iz Tiraspolja jer su usledila tri poraza od Junajteda i dva puta od Real Sosijedada. Trenutno je Šerif na trećem mestu sa tri boda i šanse da se bori za plasman u nokaut fazu postoje jedino ako uspeo da savlada Mančester junajted, ali je realniji scenario da se sa Omonijom koja nema još uvek nijedan osvojen bod bori za nastavak takmičenja u Ligi konferencija.

U timu Junajteda neće biti Rafaela Varana koji se povredio protiv Čelsija, kao ni povređenih Antonija Marsijala, Brendona Vilijamsa i Aksela Tuanzebea. Posle mnogo spekaluacija oko Kristijana Ronalda i njegovog izostavljanja iz sastava za meč protiv Čelsija, Ten Hag je potvrdio da će biti u timu za večerašnji meč. Šerif nema problema sa povredama igrača već sa nedisciplinom. U tim će se vratiti posle odrađenih suspenzija Ijaji Atiemven i Musa Kajabu, ali će večeras izostati Armel Zuri zbog crvenog kartona.

Jedini meč ova dva tima je onaj iz drugog kola kada je Mančester slavio, a ''crveni đavoli'' imaće priliku da skor sa Šerifom ''pojačaju'' večeras.

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,70)

Pogledajte više