PARTIZAN IMA PRVU MEČ LOPTU: Pobeda u Nici rešava sve

M.T.

27. 10. 2022. u 11:01 >> 11:01

UKOLIKO "crno-beli" pobede, obezbediće prvo mesto.

FOTO: M. Vukadinović

Zanimljiv meč očekuje se u Francuskoj gde će drugoplasirana Nica danas od 18.45 dočekati lidera grupe "D" Partizan u petom kolu Lige nacija na stadionu ''Alijanc Rivijera''. Oba tima imaju priliku da sa prvog mesta odu u osminu finala, a njihov međusobni meč bi možda mogao i da reši dilemu ko će to biti.

Nica je u prethodnom kolu neprijatno iznenadila svoje navijače pošto je poražena od Slovackog sa 2:1 i upravo zbog tog poraza gleda Partizanu u leđa na tabeli. Ova dva tima su u Beogradu odigrala 1:1, a to je bio drugi remi Nice posle nerešenog meča protiv Kelna u prvom kolu, dok je jedina pobeda bila protiv Slovackog u Češkoj. Francuski klub ima mnogo problema i u domaćem šampionatu pošto su u seriji od tri meča bez pobede u svim takmičenjima, računajući poraz od češkog predstavnika.

Partizan posle 12 godina i poraza od Tuluza u Ligi Evrope 1:0 gostuje u Francuskoj i pobedom bi obezbedio plasman u osminu finala i rešio sve dileme oko prvog mesta u grupi. "Crno-beli" su ponovo ušli u formu posle šokantnog ispadanja u Kupu Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice i u seriji su od sedam mečeva bez poraza, a u tom nizu se našao i Keln kojeg je Partizan dva puta u nedelju dana savladao i stigao do liderskog mesta na tabeli. Upravo u poslednja dva meča protiv Kelna, Partizanova odbrana nije poklekla i uspela je da sačuva sopstvenu mrežu.

 - Ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra... Bilo bi lepo da dobijemo meč i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo. Siguran sam da će momci biti koncentrisani i da će dati maksimum, da će pokušati da sve završe u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga – rekao je u najavi meča trener Partizana Gordan Petrić.

Pored rezultatske krize u kojoj se nalazi Nica, Lusijen Favr ima dovoljno glavobolja i sa sastavom tima za Partizan zbog izostanka nekoliko važnih igrača. Protiv "crno-belih" neće igrati Endi Delor, Sofijan Diop i Žordan Lotomba, dok je Žan Kler Todibo dobio crveni karton u prošlom kolu i moraće da preskoči duel protiv Partizana. Na drugoj strani Gordan Petrić neće moći da računa na Filipovića i Andradea.

Posle beogradskog remija, prve međusobne utakmice ova dva kluba, nema sumnje da će oba tima želeti da u drugom meču dođu do trijumfa, posebno zbog njegove važnosti.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Pogledajte više