OSTALA JE JOŠ SAMO JEDNA KARTA ZA OSMINU FINALA: Atletiko i Bajer prsa u prsa u meču velikog uloga

M.T.

26. 10. 2022. u 09:18

OBA tima su do sada upisala samo po jednu pobedu.

Foto: Profimedia

Ostalo je dva kola do kraja grupne faze u Ligi šampiona, a Atletiko Madrid i Bajer iz Leverkuzena večeras će od 21 sat na stadionu ''Metropolitano'' odigrati važan meč petog kola grupe "B" u kojoj je ostalo samo jedno mesto za odlazak u osminu finala. Briž je sve iznenadio u ovoj grupi i već obezbedio plasman u nokaut fazu, a za jedno mesto u preostala dva kola boriće se Atletiko Madrid, Bajer Leverkuzen i Porto. Upravo su Portugalci u najboljoj situaciji sa šest bodova i trenutno drže drugu poziciju, ispred Atletika i Bajera.

Atletiko Madrid je posle startne pobede protiv Porta u naredna dva meča doživeo poraze. U drugom kolu je upravo Bajer bio u Nemačkoj uspešniji, da bi zatim i Briž savladao tim Dijega Simeona. ''Jorgandžije'' su bile naoštrene na osvetu Belgijancima u Madridu, ali uprkos 21 upućenom šutu ka golu gostiju, meč je završen 0:0. Ipak, Atletiko je odigrao prethodnog vikenda dobru utakmicu protiv Betisa i slavio je u Sevilji i tako podigao raspoloženje pred odlučujuće mečeve u Ligi šampiona, a protiv Bajera samo pobeda ostavlja nadu za osminu finala.

''Farmaceuti'' ni sa novim trenerom Ćabijem Alonsom ne uspevaju da naprave kontinuitet dobrih igara. Prethodnog vikenda su odigrali 2:2 sa Volfsburgom u meču gde su pogodili okvir gola, promašili penal i postigli autogol sumiravši otprilike i kako za sada deluje sezona Bajera. U Ligi šampiona su pobedili samo Atletiko u Nemačkoj i na poslednjem su mestu na tabeli sa tri osvojena boda, ali im pobeda večeras garantuje ostanak u borbi za preostalo mesto u osmini finala iz grupe.

Posle mnogo problema sa povredama sa kojima je morao da se suoči Dijego Simeone, čini se da se situacija polako popravlja na bolje u Atletiku, pošto su van stroja samo Tomas Lemar, Koke i Markos Ljorente, a novih povređenih igrača nema, pa Simeone može da bez mnogo glavobolje sklapa tim za ''farmaceute". Jan Oblak se vratio na gol-liniju protiv Betisa i definitivno će biti na golu večeras. Bajer je takođe morao da se bori sa izostankom velikog broja igrača zbog povreda i još uvek situacija nije najbolja u redovima ''farmaceuta''. I dalje nema Florijana Virca koji se povredio još u martu, a odsutni su i Karim Belarabi, Sardar Azmun i Ezekijel Palasios, dok bi meč protiv Atletika mogao da preskoči Patrik Šik koji nije igrao ni prethodnog vikenda protiv Volfsburga zbog povrede.

Ova dva tima su se do sada u evropskim kupovima sastajali devet puta, a nijedan tim nema prednost pošto su oba ostvarila po tri pobede, dok su tri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Pogledajte više