"GOREĆE" ZAGREB! Na "Maksimir" stiže sedmostruki šampion Evrope

V.D.

25. 10. 2022. u 15:25 >> 15:25

"MODRI" žele istorijski trijumf

FOTO: EPA

Večeras od 21 čas na stadionu "Maksimir" u Zagrebu odigraće se meč petog kola grupne faze Lige šampiona između domaćeg Dinama i gostiju iz Milana.

Zagrepčani su trenutno poslednji u grupi "E" sa četiri osvojena boda i gol-razlikom 3:5. U prvom kolu Dinamo je šokirao Čelsi minimalnom pobedom na svom terenu, da bi u naredna dva kola doživeo poraze od Milana i Salcburga. U poslednjem kolu odigrali su nerešeno sa Salcburgom 1:1. 

Dinamo u domaćem prvenstvu stoji odlično. U petak su odigrali veliki derbi u Splitu protiv Hajduka i ostali neporaženi. Aktuelni šampion je gubio sa 1:0, ali je Bruno Petković iz penala postigao izjednačujući pogodak i tako produžio niz nepobedivosti svog tima. "Modri" su lideri prvenstva i nakon 13 odigranih mečeva imaju 35 bodova, što je za osam više od prvog pratioca Hajduka.

Sedmostruki šampion Evrope ima isti broj bodova kao i Dinamo, ali zbog boljeg međusobnog skora zauzima treću poziciju. Grupa "E" je najzanimljivija jer je i dalje sve otvoreno. Čelsi koji je u prethodna dva kola savladao Milan dva puta je lider sa sedam bodova, dok je Salcburg drugoplasirani sa šest. 

Milan koji je aktuelni šampion Italije u Seriji A pruža odlične partije. Nakon 11 odigranih kola nalaze se na drugoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, dva manje od lidera Napolija koji je jedini neporaženi tim u ligi. "Rosoneri" su doživeli samo jedan poraz u prvenstvu i to upravo od Napolitanaca na "San Siru".

Ante Čačić nema briga pred večerašnji susret jer će njegov tim biti kompletan, dok se Stefano Pioli već navikao da njegovi igrači muče muke sa povredama, pa tako u timu večeras neće biti Kalabrije, Florencija, Ibrahimovića, Mainjana, Salemarsa kao i Tomorija koji je dobio crveni karton na meču protiv Čelsija.

Što se tradicije tiče, ona je u potpunosti na strani Milana s obzirom na to da su na tri odigrana meča do sada Italijani slavili sva tri puta, a i postizali su po tri gola.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

TIP ZA KARTONE: +4,5 (kvota 1,76)

Pogledajte više