STANKOVIĆ JURI PRVI TRIJUMF! Siniša Mihajlović zna kako se pobeđuje Kremoneze

V.D.

24. 10. 2022. u 11:28 >> 11:29

DUEL dve ekipe koje još nisu osetile slast pobede

Foto arhiva VN

Večeras od 18.30 u okviru 11. kola Serije A očekuje nas susret između Kremonezea i Sampdorije.

Domaći Kremoneze se ove sezone nakon 26 godina vratio u elitni rang, ali za sada im jako loše ide. Puleni trenera Masimilijana Alvinija su skrenuli pažnju na sebe u prvom kolu kada su na gostovanju Fiorentini doživeli poraz tek u 95. minutu, iako su igrali celo poluvreme sa igračem manje. Nakon te kvalitetne partije očekivalo se više od novog prvoligaša, ali na preostalih devet utakmica nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu. Nakon deset odigranih mečeva nalaze se na 19. poziciji sa svega četiri osvojena boda i katastrofalnom gol-razlikom 9:21. Poslednji meč odigrali su pre četiri dana u Kupu kada su na produžetke izbacili Modenu i zakazali meč sa liderom u prvenstvu ekipom Napolija.

Njihov današnji rival Sampdorija je još lošija. Ekipa iz Đenove se nalazi na poslednjoj poziciji u ligi sa bodom manje od Kremonezea. Bodove su samo uspeli da otkinu Bolonji i favorizovanim ekipama kao što su Lacio i Juventus. Cenu loše forme je platio trener Marko Đampaolo i na njegovo mesto je stigao bivši strateg Crvene zvezde Dejan Stanković koji se proslavio igranjem u Seriji A za Lacio i Inter.

Srpski stručnjak je debitovao bodom protiv Bolonje, da bi u narednom kolu njegov tim izgubio minimalnim rezultatom meč od Rome koju trenira Žoze Morinjo, veliki prijatelj Dejana Stankovića sa kojim je osvojio pehar namenjen pobedniku Lige šampiona. 

Poslednji meč koji je Sampdorija odigrala bio je pre četiri dana u okviru 1/16 finala Kupa Italije. Nakon 1:1 u regularnih 90 minuta igrali su se produžeci u kojima je Askoli poveo sa 2:1, ali je u 118. minutu veteran Frančesko Kaputo doneo izjednačenje. Pristupilo se izvođenju jedanaestaraca, a tim iz Đenove je tak nakon 11. serije slavio prolaz u 1/8 finala Kupa gde ih očekuje meč sa Fiorentinom.

Dejan Stanković neće moći večeras da računa na defanzivca Murilja, dok su pod znakom pitanja i De Luka, Vieira i Vinks.

U domaćem timu su upitni nastupi golmana Radua, Kirikeša i Buonaiuta koji se povredio na meču sa Modenom. 

Današnji rivali se nisu sastajali u ovom milenijumu, a poslednji zvanični meč odigrali su u Seriji A u sezoni 1995/96. kada je Sampdorija sa čuvenim Sinišom Mihajlovićem u timu slavila sa 2:0.

U okršaju dve najgore ekipe u ligi očekujemo da će oba tima postići bar po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Pogledajte više