SRPSKI TRIO ZAKAZUJE DUEL SA MILANOM? Na "Olimpiko" stiže drugoligaš

V.D.

18. 10. 2022. u 13:07

U 1/16 finala Kupa Italije večeras od 21 čas sastaju se Torino i Čitadela

FOTO: Tanjug/AP

Domaći Torino za koji nastupaju srpski reprezentativci Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Saša Lukić je u rezultatskoj krizi.

Nakon solidnog starta i 10 bodova nakon pet odigranih mečeva u Seriji A, desio se period teških mečeva i na poslednjih pet utakmica puleni hrvatskog trenera Ivana Jurića su osvojili samo jedan bod.

Poraženi su od favorizovanih ekipa kao što su Inter, Juventus i Napoli, ali su i na dva meča na svom terenu jako loše odigrali i doživeli poraz od Sasuola, dok su protiv Empolija odigrali skromnih 1:1.

Večeras im u goste, a mogli bi se reći i u pravo vreme stiže drugoligaš Čitadela. Ekipa iz Veneta se nakon devet odigranih kola nalazi na 14. poziciji u Seriji B sa deset osvojenih bodova i već četiri kola ne znaju za pobedu.

Ove dve ekipe se nisu sastale punih deset godina, a poslednje mečeve su igrali u Seriji B. Torino je postao stabilan prvoligaš, a gostujuća ekipa je u međuvremenu jednom ispala i u Seriju C, ali se ekspresno vratila. 

Kvalitet je apsolutno na strani domaće ekipe i verujemo da će upisati pobedu na večerašnjem meču koja će joj dobro doći za podizanje samopouzdanja za naredne mečeve u Seriji A. 

Zanimljivo je da je tradicija na strani Čitadela koja je na osam odigranih susreta sa Torinom slavila tri puta, dok su "bikovi" samo jednom pobedili.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Pogledajte više