KO BI REKAO? Frajburg pred gostovanje Bajernu iznad Bavarca na tabeli, ali Nagelsmanov tim spreman da to promeni

M.T.

16. 10. 2022. u 10:35

DELE ih samo dva boda.

FOTO: AP/Tanjug

Malo koji navijač Frajburga je verovao pred početak sezone da će njegov tim pred meč protiv Bajerna biti iznad aktuelnog šampiona na tabeli, a upravo je takva situacija pred večerašnji meč u okviru 10. kola Bundeslige u kojem će Frajburg gostovati na ''Alijanc areni''.

Bajern još uvek pokušava da se iskobelja iz komplikovane situacije u koju je sam upao sa sa četiri remija i jednim porazom u poslednjih šest mečeva. Bavarci su krenuli silovito u novu sezonu, ostvarili tri lake pobede i onda odjednom počeli da zapinju na svakoj sledećoj prepreci i posle devet odigranih kola imaju učinak od po četiri pobede i remija uz jedan poraz. U prethodnom kolu su remizirali u Klasikeru sa Borusijom iz Dortmunda iako su imali prednost od 2:0 i trenutno su na petom mestu u Bundesligi sa 16 osvojenih bodova.

Ipak, Bavarcima makar ide u Ligi šampiona gde su tokom nedelje obezbedili plasman u nokaut fazu pobedom od 4:2 protiv Viktorije Plzen, a Julijan Nagelsman se nada da bi upravo igre iz Lige šampiona mogle da se konačno preslikaju i u domaći šampionat i pobedom prestignu Frajburg na tabeli.

Frajburg za sada igra verovatno i iznas očekivanja navijača. Ekipa trenera Kristijana Štrejha sa pet pobeda, tri remija i jednim porazom trenutno ima 18 bodova, dva više od Bajerna i nalazi se na drugom mestu tabele iza Union Berlina kojeg bi u slučaju uspeha protiv Bajerna i poraza Berlinaca u duelu protiv Borusije Dormtund mogao i da prestigne na tabeli. U poslednjih pet kola Frajburg je tri puta remizirao, a u prethodnom kolu je igrao 2:2 sa Hertom.

Bavarci će u ovom meču igrati bez Kingslija Komana koji je zaradio crveni karton protiv Borusije Dortmund u prošlom kolu, ali će u redovima Bajerna biti i izostanaka zbog povreda pa će meč protiv Frajburga preskočiti Lukas Ernadez i Buna Sar. Još uvek sigurno da li će moći zbog određenih problema sa povredama da budu u timu Alfonso Dejvis, Serž Gnabri, Manuel Nojer, Matijas de Liht i Džamal Musijala. Frajburg je u boljoj situaciji pošto sigurno u timu neće biti samo Kimberli Ezekvem, dok su pod znakom pitanja Manuel Gulde, Roland Salai i Danijel-Kofi Kajere.

Što se tradicije međusobnih susreta tiče ona je u potpunosti na strani Bajerna. Frajburg već 12 mečeva ne zna za pobedu protiv Bavaraca u Bundesligi, a u međuvremenu je doživeo devet poraza i samo tri puta uspeo da izvuče makar bod pa je jasno ko je favorit na ''Alijanc areni''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,43)

Pogledajte više