REAL PROTIV ŠAHTJORA ZA SAVRŠEN UČINAK: Koliko mogu ''rudari'' u Madridu?

M.T.

05. 10. 2022. u 12:43 >> 12:43

DUEL dve prvoplasirane ekipe u grupi.

FOTO: Tanjug/AP

Real Madrid posle dva kola sa maksimalnih šest osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu tabele grupe "F", a "kraljevski klub" će večeras od 21 sat dočekati na stadionu "Santijago Bernabeu" ukrajinski Šahtjor sa željom da posle tri kola ima savršen učinak, a zanimljivo je da su ove dve ekipe već treću godinu uzastopno u istoj grupi elitnog takmičenja.

Aktuelni branilac titule i najtrofejniji klub Lige šampiona u prva dva kola ostvario je dve pobede, protiv Seltika i Lajpciga, a još uvek nije primio ni gol, pa će isto pokušati da uradi i protiv Šahtjora. Kraljevski klub je prvi na tabeli sa šest bodova, a dok je Šahtjor na drugoj poziciji sa dva boda manje.

Od početak sezone Real je nizao sve same pobede u svim takmičenjima i tek je prethodnog vikenda u sedmom kolu španskog šampionata doživeo uslovno rečeno prvi ''neuspeh'', pošto je remizirao sa Osasunom, posle čega je pao na drugo mesto tabele iza Barselone. Oba kluba imaju po 19 bodova, ali Katalonci imaju bolju gol-razliku.

Šahtjor je u Ligi šampiona imao bolji start od očekivanog pošto je u prvom kolu savladao Lajpcig sa 4:1, da bi u prethodnom kolu remizirao sa Seltikom i trenutno ima četiri osvojena boda. Ovi rezultati su utoliko značaniji pošto Šahtjor svoje mečeve igra kao domaćin u Poljskoj.

''Rudari'' su kao i Real neporaženi od starta sezone, doduše, na nešto manjem broju utakmica pošto su ih odigrali sedam, a prethodnog vikenda su u ukrajinskom prvenstvu napravili dobru uvertiru za gostovanje u Madridu pošto su sa 6:1 savladali Metalist iz Harkova.

Što se tiče igrača koji će preskočiti duel protiv Šahtjora, u toj grupi su Tibo Kurtoa zbog problema sa leđima kao i Dani Sebaljos. Dobra vest za Karla Ančelotija je povratak Lukasa Vaskeza, kao i Luke Modrića koji je zbog problema sa kukom propustio meč protiv Osasune.

Kada je Šahtjor u pitanju, trener Igor Jovićević gotovo i da nema kadrovskih problema osim izostanka Viktora Kornienka koji će duže vreme biti odsutan zbog povrede kolena.

Međusobne susrete su ova dva tima do sad isključivo igrala u Ligi šampiona, a ukupno ih je bilo šest. Real Madrid je je četiri puta izlazio kao pobednik u tim duelima, dok je Šahtjor slavio u dva navrata i do sada nije odigran nerešen meč.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,58)

Pogledajte više