ŠALKE I DALJE U OPASNOJ ZONI: Prilika da se preskoči Augzburg na tabeli

M.T.

02. 10. 2022. u 10:38

Gosti slavili u poslednja dva kola.

EPA

Fudbaleri Šalkea još uvek su veoma blizu zone ispadanja, ali imaju priliku da na svojoj ''VELTINS areni'' gde danas od 17.30 dočekuju Augzburg u osmom kolu Bundeslige upravo ovaj tim prekoče na tabeli u slučaju pobede.

Tim iz Gelzenkirhena se od povratka u Bundesligu ove sezone konstanto muči, a dugo su njegovi navijači čekali na prvu pobedu koja je stigla tek u šestom kolu i to minimalnim rezultatom protiv slabašnog Bohuma. Ipak, bio je to samo kratkotrajni bljesak ekipe trenera Franka Kramera pošto su u prethodnom kolu pred reprezentativnu pauzu poraženi u rurskom derbiju od Borusije Dortmund minimalnim rezultatom.

Protiv "milionera" Šalke nije u realno zaslužio ni bod pošto je uputio samo tri udarca ka golu protivnika i tokom celog meča je bio u potpuno podređenom položaju. Kramerov tim trenutno je na 15. mestu sa šest osvojenih bodova zahvaljujući toj jednoj pobedi i tri nerešene utakmice, jedno mesto iznad zone ispadanja.

Auzburg je imao veoma loš početak sezone pošto je poražen četiri puta u prvih pet kola Bundeslige, ali je ekipe trenera Enrika Masena uspela da u poslednja dva kola ostvari dve pobede od kojih je posebno impresivna bila ona u prethodnom kada je Augzburg minimalnim rezultatom naneo prvi poraz u sezoni aktuelnom šampionu Bajernu iz Minhena.

Augzburg ne sme da dozvoli poraz u meču protiv Šalkea koji bi ga u tom slučaju prestigao na tabeli i izjednačio se po broju bodova, dok bi pobeda Masenovu ekipu mogla da pogura na tabeli pošto je trenutno na 12. mestu sa devet osvojenih bodova posle sedam odigranih kola.

U timu Šalkea neće biti nekoliko igrača zbog povreda i Kramer ne može da računa na Lea Grimla, Sedrika Brunera i Marsina Kaminskog, dok su Marius Bulter, Floren Mole i Tomas Ovejan bili bolesni tokom reprezentativne pauze i trebalo bi da su spremni za utakmicu protiv Augzburga.

Masen ima mnogo više problema sa povredama koje mu zadaju veliku glavobolju jer protiv Šalkea u timu neće biti Feliksa Udokaija, Frederika Vintera, Risa Oksforda, Niklasa Dorša, Dikenija Salifua, Tobijasa Štrobla, Jaga i Noe Sarenerena.

Tradicija je na strani Šalkea što se tiče međusobnih duela jer su Rudari uspeli da slave pet puta u poslednjih 10 mečeva, dok je Augzburg ostvario samo jednu pobedu uz četiri nerešena meča.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,65)

Pogledajte više