DVE UTAKMICE, OSAM PRIMLJENIH GOLOVA: Rendžersova odbrana na teškom ispitu protiv Napolija

M.T.

14. 09. 2022. u 08:23

"POLICAJCI" su doživeli ubedljive poraze na poslednja dva meča.

Foto: Profimedia

Sezonu u Ligi šampiona Rendžers je počeo porazom, a pred popularnim "policijacima" iz Glazgova je i večeras od 21 sat veoma težak zadatak pošto na ''Ajbroksu'' gostuje Napoli u drugom kolu grupe "A". Trebalo je da ovaj meč bude odigran 24 časa ranije, ali je pomeren zbog smrti kraljice Elizabete II.

Sezona je išla odlično za Rendžers pošto je tim iz Glazgova na prvih 10 mečeva u sezoni doživeo samo jedan poraz, ali je sve uzdrmano u samo četiri dana. Četa Đovanija van Bronkhorsta je prvo poražena u škotskom šampionatu sa ubedljivih 4:0 od najvećeg rivala Seltika u Old Firm derbiju, da bi samo nekoliko dana kasnije na startu Lige šampiona ponovo Rendžers primio četiri komada i to od Ajaksa na ''Amsterdam areni''. "Kopljanici" su im za nešto više od pola sata igre u prvom poluvremenu dali tri gola, da bi u drugih 45 minuta samo potvrdili trijumf.

Proteklog vikenda je Rendžers trebalo da igra meč škotske Premijer lige protiv Aberdina, ali je zbog već pomenute smrti kraljice Elizabete II kompletno kolo odloženo na Ostrvu što je dalo Van Bronkhorstu nešto više vremena da pokuša da stabilizuje ekipu.

Sušta suprotnost je u Napoliju. Ekipa sa juga Italije je u prvom kolu Lige šampiona prošle nedelje prosto raznela Liverpul sa 4:1, a gosti iz Engleske mogli su vrlo lako da završe sa još nekim golom u mreži. Zatim je Napoli prošlog vikenda u Seriji A nastavio seriju dobrih rezultata savladavši Speciju minimalnim rezultatom, a od početka sezone ekipa trenera Lučijana Spaletija nema poraz u svim takmičenjima na sedam odigranih mečeva i nalazi se na čelu tabele u italijanskom šampionatu sa istim brojem bodova kao Milan i Atalanta, ali i sa boljom gol-razlikom.

Đovani van Bronkhorst neće moći da računa na nekoliko igrača za utakmicu protiv Napolija. Zbog povreda neće igrati Tom Lorens, Ben Dejvis, Džon Sutar i Filip Helender. Povređeni su i Kemar Rufe i Janis Hadži, ali oni nisu ni prijavljeni za grupnu fazu. Spaleti ima nešto manje problema u odnosu na kolegu pošto u timu neće biti samo Viktora Osimena i Dijega Demea zbog povreda.

Rendžersu i Napoliju ovo će biti prvi međusobni duel, a do sada nisu čak ni prijateljski meč odigrali. Napoli je u boljoj formi, ali pred domaćim navijačima na ''Ajbroksu'' Rendžers bi mogao da bude nezgodan protivnik.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 2,07)

Pogledajte više