IMA LI ŠERIF ZNANJA DA ZAUSTAVI JUNAJTED? "Crveni đavoli" vade fleke poraza od Sosijedada

M.T.

15. 09. 2022. u 08:11

DOMAĆIN je u seriji odličnih rezultata.

FOTO: EPA

Moldavski Šerif danas će od 18.45 na svom stadionu u Tiraspolju dočekati Mančester junajted u drugom kolu grupe "E" Lige Evrope, a dva tima su na različite načine počeli evropsku sezonu u grupnom takmičenju dok će danas odigrati prvi međusobni meč u evropskim takmičenjima.

Šerif je grupnu fazu Lige Evrope obezbedio posle mnogo muke pošto je u plej-ofu uspeo da u dvomeču savlada Pjunik iz Jermenije tek posle izvođenja jedanaesteraca jer su oba meča završena 0:0. Međutim, tim trenera Stjepana Tomasa se možda pomučio na poslednjem stepeniku za ulazak u takmičenje, ali je u Ligi Evrope odlično startovao pošto je u prvom kolu na Kipru savladao Omoniju sa 3:0 i tim trijumfom došao do prvog mesta na tabeli grupe "E".

Moldavski šampion se nalazi u odličnoj formi pošto je poslednji poraz doživeo pre dva meseca kada je Viktorija Plzen uspela da ga eliminiše u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Od tada, Šerif je odigrao osam mečeva bez poraza, a ostvario je šest pobeda od čega je Pjunik poražen posle penala. Prethodnog vikenda Šerif je rutinski savladao Milsami u šampiontu Moldavije.

Mančester junajted je uspeo posle lošeg starta sezone i dva zuzastopna poraza da se podigne i ostvari četiri pobede u nizu, od čega su dve došle protiv Liverpula i Arsenala. Taman kada su se "Crveni đavoli" zaleteli, došao je hladan tuš u prvom kolu Lige Evrope pošto je Real Sosijedad na "Old trafordu" ostvario minimalnu pobedu.

To je bio i poslednji meč za Mančester jer su utakmice predviđene u Premijer ligi za vikend otkazan zbog smrti kraljice Elizabete II, što je Eriku ten Hagu dalo dovoljno vremena da pripremi tim za gostovanje u Moldaviji.

Šerif nema skoro nikakvih problema sa povređenim igračima pošto će odsustvovati samo golman Dumitru Celadnik zbog korona virusa. Situacija je mnogo ozbiljnija u Junajtedu pošto protiv Šerifa neće biti Brendona Vilijamsa, Fakunda Pelistrija, Entoni Marsijala, Donija van de Beka, Arona Van-Bisake, Martina Dubravke i Markusa Rašforda, dok je upitan i Luk Šo.

Verujemo da će Ten Hagov tim pokazati da je kvalitetniji i slaviti na gostovanju ekipi koja je prošle godine srušila Crvenu zvezdu, Dinamo Zagreb, Šahtjor i Real Madrid.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,45)

Pogledajte više