TEŽAK ZADATAK ZA FIORENTINU: Granitna odbrana "sivih sova" stoji ispred Luke Jovića

Novosti online 15. 09. 2022. u 15:24 >> 15:24

UKOLIKO ne ostvare pozitivan rezultat, pitanje je hoće li Italijano ostati trener kluba sa juga Italije.

FOTO: EPA

Turski Bašakšehir odlično igra od početka sezone. Popularne "sive sove" su se uz malo muke plasirali u grupnu fazu Lige konferencije, dok su u prvenstvu na drugom mestu sa bodom manje od vodeće Konje koja ima meč više. Puleni legendarnog Emrea Belzoglua za sada su veoma dominatni, a tome svedoči činjenica da i dalje nisu primili gol u šampionatu, dok su na premijeri grupe "A" trećeg evropskog takmičenja savladali Harts na gostovanju sa 4:0.

Večeras od 21 čas istanbulski tim ima jednog od najtežih protivnika od starta takmičarske 2022/23, italijanska Fiorentina stiže na Bosfor.

"Viola" je u rezultatskoj krizi i tu dileme nema. Izabranici Vićenca Italijana ne znaju za trijumf skoro mesec dana. Sedam mečeva bez uspeha upalila su crveni alarm na "Artemio Frankiju", navijači su posebno razočarani remijem u Ligi konferencija sa slabašnim RFS-om, dok je minulog vikenda Bolonja bila bolja rezultatom 2:1.

Smena Siniše Mihajlovića je dala Bolonji instant rezultat. Zabeležna je prva pobeda u sezoni, a sa tribina je sve posmatrao novi trener Tijago Mota koji će posle utakmice i zvanično preuzeti palicu.

Fiorentina je povela u 54. minutu i ponadala se da će pobediti u gostima prvi put posle šest meseci. Saponara je centrirao na peterac sa levog krila, Luka Jović zakasnio ali Martinez Kvarta nije i sa druge stative je pogodio praznu mrežu.

Ali nada "viole" je bila kratkog daha. Tačnije, trajala je samo pet minuta. Arnautović je sjajnom loptom lansirao Beroua u kontru, Igor loše intervenisao, a brzonogi napadač domaćih iskoristio zicer. 

Bio je to prvi gol nekog igrača osim Arnautovića u ovoj sezoni za Bolonju. Ali ubrzo je Austrijanac nastavio po svome i doneo potpun preokret. Martinez Kvarta je izgubio loptu, a Kasijus sjajnim pasom odmah našao Arnautovića na petercu. Austrijanac ne prašta u ovakvim situacijama...

Ubrzo je Arnautović napustio teren zbog povrede ali je Bolonja i bez njega bila bolji rival i bila bliža trećem golu nego Fiorentina izjednačujućem. Pokušao je gostujući trener promenom formacije i uvođenjem drugog špica Kabrala u tandem sa Jovićem, ali je to još gore izgledalo. Nisu stvorili ni šansu... 

Ukoliko ne ostvare pozitivan rezultat, pitanje je hoće li Italijano ostati trener Fiorentine. Sve u svemu, ovaj meč može biti prekretnica sezone za slavni klub iz Firence.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,85)

Pogledajte više