DA LI "FARMACEUTI" IMAJU LEK ZA ATLETIKO? Čolo i "jorgandžije" stižu u Leverkuzen

Novosti online 13. 09. 2022. u 11:29 >> 13:39

JEDNO je sigurno, Madriđani misle samo na pobedu.

FOTO: AP

Bajer Leverkuzen nikako da uđe u seriju pozitivnih rezultata. Popularni "farmaceuti" imaju samo jedan trijumf od početka sezone, na premijeri u Ligi šampiona poraženi su od Klub Briža, dok su minulog vikenda "iščupali" bod na gostovanju Herti (2:2). Priliku za prekretnicu Herado Sioan i njegovi izabranici imaju večeras od 21 čas. Na "Baj arenu" u okviru 2. kola elitnog takmičenja stiže Atletiko Madrid.

Bilo je uzbudljivo u Berlinu na "Olimpijskom stadionu".

Sva četiri pogotka viđena su u drugom poluvremenu. Prvo je Demirbaj iz "slobodnjaka" doveo goste u vođstvo, igrao se 49. minut, da bi sedam minuta kasnije Suat Serdar izjedančio rezultat. Uspela je Herta da preokrene sjajnim golom Marka Rihtera 15 minuta pre kraja meča, ali je bod gostima doneo Patrik Šik pogotkom u 80. minutu.

Atletiko u Nemačku dolazi u prilično dobrom rapoloženju. Posle trijumfa nad Portom (2:1), usledila je ubedljiva pobeda na "Vanda Metropolitanu" protiv Selte 4:1.

U duelu sa sastavom iz Viga postio je najbolji strelac ekipe Alvaro Morata, ali zato su četvorica različitih igrača pogađali, a posebno efektan je bio gol Janika Fereire Karaska. Belgijanac je na sjajan način završio akciju započetu na polovini domaćina i kad je odveo Atletiko na tri razlike meč je praktično prelomljen.

Ovaj susret bio je ujedno istorijski za trenera domaćih. Naime, Dijego Simeone se poravnao sa Luisom Aragoneseom na vrhu liste trenera Atletika sa najviše utakmica u elitnom rangu španskog fudbala. Nepisano je pravilo da se epohe ne upoređuju, međutim, Čolo je do "kote 407" stigao u cugu tokom deset vezanih godina otkako je debitivao januara 2012, dok je počivšem Aragonesu za takvo dostignuće bilo potrebno sedam odvojenih mandata. Naredne nedelje, kad na programu bude gradski derbi sa Realom, Simeone će biti krunisan kao šef struke Atletika sa najviše mečeva za klub u La Ligi.

Jedina loša vest za navijače minule nedeljne večeri je saznanje da je Jan Oblak propustio meč usled povrede. Prvi posle 118 vezanih. Valjda da bi bio spreman za večerašnji susret i veliki derbi sa Realom.

Bajer i Atletiko poslednji put su se sastali 6. novembra 2019. godine. Klub iz Leverkuzena slavio je sa 2:1.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,98)

Pogledajte više