DERBI 6. KOLA BUNDESLIGE: Dortmund stiže na megdan grogiranom Lajpcigu

Novosti online 10. 09. 2022. u 09:11

"BIKOVI" u lošoj formi, dok "milioneri" briljiraju.

Foto: Profimedia

Pred ekipom Lajpciga je još jedna teška utakmica. Nakon debakla od Šahtjora na svom terenu (1:4) na premijeri u Ligi šampiona, popularni "bikovi" dočekaće Borusiju iz Dortmunda u derbi meču šestog kola Bundeslige.

Šahtjor je priredio veliko iznenađenje i do nogu potukao Lajpcig kao gost - 4:1. U pitanju je poraz koji je ozbiljno zadrmao klupu Domenika Tedeska. Mladi stručnjak nikako ne uspeva da "skocka" ozbiljno pojačane "bikove", a užasan start u Ligi šampiona potvrđuje da nešto debelo ne štima u Saksoniji. Naime, Lajpcig ne briljira, u nemačkom prvenstvu imaju samo pet osvojenih bodova i trenutno se nalaze na veoma lošoj 12. poziciji.

Za razliku od današnjeg protivnika, Dortmund igra sjajno, uz Frajburg je vodeća ekipa na tabeli. "Milioneri" imaju samo jedan poraz, i to onaj šokantni od Verdera kada su vodili do 90. minuta i u nadoknadi primili čak tri pogotka. 

Debi u Ligi šampiona u sezoni 2022/23 počeo je idealno, Kopenhagen je pao na "Vestfalenu" sa 3:0.

Domaćin je utakmicu rešio u finišu prvog poluvremena, kada su kapiten Marko Rojs i Rafael Gereiro postigli golove. Rojsovom pogotku prethodilo je odlično iznošenje lopte Zilea, odnosno divan pas Julijana Branta, dok je u 42. minutu Đio Rejna nesebično poslužio Portugalca za 2:0 i upisao svoju prvu asistenciju večeras.

Mladi Amerikanac odigrao je važnu ulogu i kod trećeg pogotka Džuda Belingema osam minuta pre kraja. Tako se s dve asistencije vratio na veliku scenu nakon teške povrede koja ga je mučila poslednjih meseci.

Borusija je vidno spustila gas u nastavku susreta. Pre tog gola Belingema gotovo da nije stvorila ozbiljnu šansu, ali Kopenhagen nije uspeo da se vrati u meč. Danci su u samom finišu postigli počasni pogodak, međutim nakon intervencije VAR-a taj je gol poništen.

Valja konstatovati da je na tribinama viđe i Sebastijan Ale, napadač koji je stigao ovog leta da odmeni Erlinga Halanda, ali je zbog bolesti trenutno van terena.

Lajpcig je protekle sezone savladao Borusiju u oba međusobna duela. "Bikovi" su slavili sa 2:1 i 4:1, a upravo će to biti motiv više za popularni "milionere".

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Pogledajte više