U ISTANBUL STIŽE DUŽNIK: Fenerbahče je Dinamu zapamtio eliminaciju

M.T.

08. 09. 2022. u 11:14

Ukrajinski klub u vrlo lošoj formi dočekuje prvi meč u Ligi Evrope.

Foto: Profimedia

Fudbaleri Fenerbahčea ponovo će ove sezone dočekati Dinamo Kijev na stadionu ''Šukru Saračoglu'', ali dok je prethodni susret bio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovaj večeras od 18.45 biće u prvom kolu grupe "B" Lige Evrope gde su oba tima završila posle neuspešnih kvalifikacija za elitno takmičenje, a pored njih su u grupi još Ren i AEK Larnaka.

Fenerbahče ima dug prema ukrajinskom klubu koji ih je izbacio u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i to pošto ih je pobedio pred njihovim navijačima usred Istanbula. Fener se prebacio u kvalifikacije za Ligu Evrope i uspeo da prođe obe prepreke u vidu Slovačkog i Austrije iz Beča kako bi se kvalifikaovao za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Prošle sezone je Fenerbahče u grupi Lige Evrope ostvario samo jednu pobedu i morao je takmičenje da nastavi u Ligi konferencija.

U turskom šampionatu Fenerbahče igra sasvim solidno na početku sezone pošto posle pet kola ima tri pobede i po jedan poraz i nerešen rezultat. "Kanarinci" se trenutno nalaze na trećem mestu šampionata sa 10 bodova, jednim manje od drugoplasirane Konje koja im je nanela jedini poraz do sad i tri manje od vodećeg Bešiktaša. U kolu koje je prethodilo meču Lige Evrope Fener je savladao Kajzeri sa 2:0.

Iako je uspeo da izbaci Fenerbahče u drugom kolu, Dinamo iz Kijeva prošao je još samo Šturm iz Graca u narednom kolu, da bi u plej-ofu kvalifikacija Benfika jednostavno bila prejaka u dvomeču, pa je tim Mirčee Lučeskua završio u Ligi Evrope gde će prvi meč igrati protiv ekipe kojoj je dužnik.

Kijevljani nisu u dobroj formi pošto su doživeli oba poraza u ukrajinskom prvenstvu i trenutno su tek pretposlednji bez bodova, a računajući i poraz u oba meča protiv Benfike u seriji su od četiri neuspeha. Poslednji je stigao prethodnog vikenda od vodećeg tima šampionata Zorje sa 3:2 pa je Dinamo u Istanbul doputovao u ne baš sjajnom raspoloženju.

Trener Fenerbahčea Žorž Žezus ima samo dva povređena igrača. U timu protiv Dinama sigurno neće biti Nazima Sangarea, dok je još uvek pod znakom pitanja Serdar Aziz koji je dugo bio povređen. Što se tiče Dinama iz Kijeva, Mirčea Lučesku ne može da računa na dvojicu igrača zbog povreda, a u pitanju su Denis Popov i Vladislav Suprjaga.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Pogledajte više