SEVILJA U NEMOGUĆOJ MISIJI: Da li "berberi" mogu da "obriju" "građane"?

Novosti online 06. 09. 2022. u 09:28 >> 09:33

PEP Gvardiola ponovo u Španiji.

Foto: Profimedia

Veoma zanimljivo biće večeras od 21.00 na "Ramon Sančez Pishuanu". Sevilja dočekuje jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona - Mančester siti. "Berberi" u duel grupe "G" ulaze nakon debakla na svom terenu od Barselona (0:3), dok su "građani" minulog vikenda remizirali na "Vila parku" sa Aston Vilom - 1:1.

Prošle sezone Andalužani su i kvalitativno i statistički imali najbolju odbranu Primere i jednu od najučinkovitijih u čitavoj Evropi, ali je sportski sektor sa čuvenim Monćijem na čelu prodao stubove odbrane Dijega Karlosa i Žila Kundea. Trenutno deluje da Marsao i Nijanzu nisu sposobni da uđu u kopačke svojih prethodnika, što se vidi i kroz činjenicu da Sevilja nema pobedu od starta šampiona i da u proseku prima dva gola po meču, a od Katalonaca čak tri.

Domaćin je bio čak i opasniji u uvodnih dvadesetak minuta, ali ga je presekao gol Rafinje, prvi u dresu Barselone. Lob Roberta Levandovskog raščišćen je sa gol-linije, ali je bivši fudbaler Lidsa bio na idealnom mestu da loptu vrati u suprotnom pravcu i zatrese mrežu.

Da Sevilja neće slaviti ni 14. put uzastopno u međusobnim prvenstvenim okršajima sa katalonskim gigantom bilo je jasno u 36. minutu kada je upravo Žil Kunde poslao prvu, majstorsku loptu za Levandovskog i otvorio Poljaku situaciju iz koje on retko promašuje.

Po izlasku iz svlačionice na poluvremenu, Ćavijevi izabranici su pohitali da liše okršaj na "Ramon Sančez Pishuanu" bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Već u 50. minutu, Kunde koji je igrao na poziciji desnog beka, glavom je spustio loptu za strelca ispostavilo se i poslednjeg gola na meču Erika Garsiju. 

Dominantno su fudbaleri Mančester sitija otvorili sezonu, jedino je Njukasl uspeo da im uzme bod. Takvim podvigom sada može da se pohvali i Aston Vila, koja je dosad osvajala bodove samo na jednom meču (2:1 protiv Evertona).

Napadala je četa Pepa Gvardiole od prvog minuta, povela početkom drugog poluvremena, ali nije izdržala. Lion Bejli je efektnim golom izjednačio i omogućio četi Stivena Džerarda da izbegne poraz.

Iako nije slavio pobedu, Erling Holand je nastavio da piše istoriju. U šestom kolu stigao je do 10. pogotka. Niko brže nije došao do dvocifrenog golgeterskog učinka u istoriji Premijer lige.

Sevilja i Mančester siti poslednji put su se sastali u sezoni 2015/16. upravo u elitnom takmičenju. "Građani" su slavili na oba duela - 2:1 kod kuće i 3:1 na "Ramon Sančez Pishuanu".

NAŠ TIP: X2&2-4 (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 5,50)

Pogledajte više