MAŠINA SE UPALILA: Leva seje strah i trepet, Sevilja se plaši Poljaka

Novosti online 03. 09. 2022. u 11:24

BARSELONA iz meča u meč sve bolja.

Foto: Profimedia

Stadion "Ramon Sančez Pishuan" biće poprište derbi susreta četvrtog kola španske Primere između Sevilje i Barselone (21.00). Andalužani su očajno započeli novu sezonu, samo jedan osvojen bod iz prethodna tri meča "mršav" su učinak za klub takvog renomena. Za razliku od večerašnjeg domaćina, Barsa je nakon uvodnog remija sa Rajo Valjekanom upisala dve uzastopne pobede, a igra je iz utakmice u utakmicu sve bolja i atraktivnija.

Sevilja je u prilično teškoj situaciji na startu sezone, a poraz od Almerije na gostovanju od 2:1 u minuloj rundi samo je produbio krizu.

Gosti su uspeli da prokockaju prednost stečenu iz odlične akcije na isteku pola časa igre, kada je Oliver Tores odlično reagovao na pravovremeni centaršut Aleksa Teljesa i sjajnim trzajem glavom doveo Lopetegijev tim u vođstvo.

Ipak, domaćin je ubrzo pokazao da ima kvalitet za potpuni preokret, odnosno brzinu koja je nedostižna za odbranu Sevilje. Larži Ramazani je sjajno ubrzao posle spuštene lopte Alehandra Poca, pretrčao svoje čuvare i bez problema matirao Jasina Bona.

Sva ta brzina je dobila dodatno na težini u odlučujućoj situaciji s početka drugog poluvremena kada je Umar Sadik ostavio prašinu iza sebe i kompletnu odbranu Sevilje u totalnom čudu.

Možda pojedinci iz redova Barselona mogu da se zaustave, ali toliko ih ima da uvek iskoči neko kvalitetan, pa su trijumf nad Valjadolidom (4:0) potpisali jedan od najstariji i jedan od najmlađih.

Znalo se da će Robert Levandovski isporučiti golove po dolasku u Kataloniju. Jedina je dilema koliko. Dvaput je bio precizan protiv Sosijedada, isto toliko u duelu sa Valjadolida, a prvi na meču – na dodavanje još jednog novajlije, Rafinje – označio je da je sa 34 godine i sedam dana postao najstariji fudbaler u La Ligi koji je u prva tri kola tresao mrežu u 21. veku. Tim je oborio prethodni rekord u režiji sada već bivšeg saigrača, Pjera Emerika Obamejana, postavljenog prošle sezone.

Osim njega, navijači na Nou Kampu su imali razlog da ustanu sa sedišta i kad je mladi Pedri pred kraj prvog dela zatresao mrežu Đordija Masipa za dokaz koliko može da bude produktivan kad se pojavi iz drugog plana. U strelce se još upisao i Serhio Roberto.

Prethodne sezone Barselona je Sevilju savladala na "Kamp Nou" sa 1:0, dok je u Andaluziji rezultat bio 1:1.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Pogledajte više