MILAN SE VRAĆA NA MESTO USPEHA: "Rosoneri" ponovo u Ređo Emiliji

Novosti online 30. 08. 2022. u 09:56 >> 09:57

AKTUELNI šampion je titulu osvojio baš ovde.

Tanjug/AP

"Mapei stadion" u Ređo Emiliji biće poprište duela između Sasuola i Milana u okviru četvrtog kola italijanske Serije A. "Neroverdi" u ovaj meč ulaze nakon remija sa Specijom (2:2), dok je aktuelni šampion rutinski savladao Bolonju na "San Siru" rezultatom 2:0.

Sjajan meč između Specije i Sasuola završen je bez pobednika. Davide Fratezi je doneo prednost "neroverdima" u 27. minutu, domaćin je gol zaostatka nadoknadio u 30. minutu preko Simonea Bastonija. Mbala Nzola je u nadoknadi vremena doneo vođstvo Speciji od 2:1 sa bele tačke, dok je konačan rezultat postavio Andrea Pinamonti u 50. minutu.

Ozbiljno se Milan napatio protiv Udinezea na otvaranju sezone, morao je i da juri i na kraju nadoknadi zaostatak za Atalantom, ali je protekle subote za promenu svojim navijačima pružio bezbrižnih 90 minuta, pošto je na "San Siru" rutinski savladao Bolonju – 2:0 (1:0).

Mnogo toga pozitivnog mogao je da vidi Stefano Pioli u igri svog tima. Počevši od Rafaela Leaa koji se posle dve utakmice u kojima je izgledao kao da ga i dalje drži mamurluk od šampionske žurke konačno probudio, preko skupocenog pojačanja Šarlea de Ketelarea i Olivijea Žirua, do odbrane koja je po prvi put od starta sezone sačuvala mrežu.

Slavlje šampiona Italije nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje. Ekipa Siniše Mihajlovića koja je prethodne sezone na "San Siru" predvođena Lukašom Skorupskim saplela "rosonere" u šampionskoj trci bila je nemoćna da ovog puta naudi milanskom klubu. Meč je završila bez stopostotne prilike i udarca u okvir gola.

Milan je s druge strane na krilima probuđenog Rafaela Leaa u talasima napadala gol gostiju. MVP Serije A iz prošle sezone je i načeo domaćina sredinom prvog dela i stigao do prvog gola u šampionatu, ukupno osmog prvenstvenog u 2022. godini. Svaki od njih Leao je postigao pred svojim navijačima, što jasno pokazuje koliko voli utakmice na San Siru.

Da je dostigao radnu temperaturu Leao je potvrdio i na isteku sat vremena igre. Mladi bek Bolonje Andrea Kambijaso uposlio ga je poprečnom loptom na dvadesetak metara od gola, Portugalac ju je brzo obradio i pronašao Žirua, a Francuz u padu na efektan način kaznio grešku pozajmljenog igrača Juventusa i duplirao prednost domaćina za konačnih 2:0.

Interesantno, Milan je prošle sezone Skudeto osvojio upravo na "Mapei stadionu" protiv večerašnjeg rivala. Izabranici Stefana Piolija slavili su sa ubedljivih 3:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Pogledajte više