"Crveni đavoli" hvataju zalet!

M.M.

27. 08. 2022. u 10:14

FUDBALERI Mančester junajteda gostovaće Sautemptonu u četvrtom kolu Premijer lige.

FOTO: EPA

Sve je počelo loše, na samom startu prvenstva su dočekali Brajton, ekipu koja je prošlu sezonu završila na sredini tabele. Delovalo je pre početka kao da će Ten Hagovim pulenima biti potrebno vremena da "probiju led", međutim, nisu ga probili.

Umesto Rašforda i Sanča to je učinio igrač gosutujuće ekipe Paskal Gros, zatresao je mrežu već u tridesetom minutu, a zatim i devet minuta kasnije još jednom za totalni muk na "Old trafordu".

U drugom poluvremenu domaćin je preuzeo inicijativu ali ulazak Kristijana Ronalda je bio dovoljan za samo jedan gol, Rašford je nekoliko puta bio u šansi, ipak je mreža do kraja ostala netaknuta za konačnih 1:2.

Mislili su navijači da gore od ovakvog izdanja ne može, ali trinaestostruki šampion je po ko zna koji put u poslednjih nekoliko sezona pokazao da može.

Već u narednom kolu ih je čekalo gostovanje Brentfordu gde je viđena poptuna katastrofa, za samo 35 minuta na semaforu je stajalo 4:0, svi su bili u neverici, pa čak i navijači sa "Grifin parka".

Izabranici Tomasa Frenka su ponizili najjaču postavu "crvenih đavola". U drugoj polovini meča nismo videli nijedan gol, ali nije bilo ni pottebno, sve je viđeno u prvih 45 minuta.

FOTO: EPA

Ali Mančester ne bi bio to što jeste da nema i svetlih tačaka, prošlog vikenda je na megdan stigao Liverpul, tim koji je takođe imao jako loš start, ali koji je po kvalitetu daleko ispred rivala.

Gol Sanča u 16. minutu je digao ceo stadion na noge, da bi u drugom poluvremenu Rašford istrčao ispred Alisona i rutinski postigao drugi, ispostaviće se i ključan pogodak na meču.

Salah je u 81. minutu uspeo da smanji na 2-1 ali to bi bilo sve, nakon šest minuta sudijske nadognade slavlje je počelo.

Možda je upravo ovaj trijumf nagoveštaj neke bolje forme i boljih dana.

Danas crveni putuju u Sautemton gde ih čeka težak zadatak. Izabranici Ralfa Hazenhitla su u prošlom kolu srušili "lisice" u sred Lestera, rezultatom 1-2. Poslednja dva meča ivih rivala su završena rezultatom 1-1.

Naša procena je da ni danas nećemo videti veliki broj golova te verujemo da golmani neće vaditi loptu iz mreže više od tri puta.

NAŠ TIP: 0-3 (kvota 1,50)
 

Pogledajte više