POČINJE SE OD NULE: U Belgiji će se igrati spuštenog garda

M.T.

25. 08. 2022. u 08:30

REMI iz prvog meča garantuje uzbudljiv revanš.

Profimedia

Odigrali su zanimljiv meč pre sedam dana Bašakšehir i Antverpen u Turskoj, koji je završen remijem, što garantuje mnogo uzbuđenja i zanimljivu fudbalsku predstavu večeras od 20.45 kada Danijel Aleksić sa turskim timom gostuje na Bosul stadionu u Belgiji u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč na stadionu „Fetih Terim’’ najviše uzbuđenja doneo je u drugom poluvremenu kada su postignuti i golovi. Francuski napadač Munir Čuar doveo je Bašakšehir u vođstvo u 54. minutu i činilo se da će istanbulski klub uspeti da trijumfuje i tako stekne prednost za revanš. Međutim, defanzivac Almeida, kome je to bio drugi gol u evropskim kvalifikacijama, uspeo je u samoj završnici, tačnije u 88. minutu da donese remi Antverpenu koji mu daje velike šanse da u revanšu obezbedi plasman u Ligu konferencija.

Pred prvi meč oba tima su bila neporažena u svim takmičenjima od početka sezona, a tako je i dalje. Antverpenu je remi protiv Bašakšehira bio prva utakmica u kojoj nije uspeo da ostvari trijumf posle sedam uzastopnih mečeva u kojima je slavio. Antverpen nije imao mečeve od remija u Istanbulu, pa je tim trenera Marka van Bomela odmoran i spreman za večerašnju utakmicu.

Slična je situacija i sa Bašakšehirom. Istanbulski tim još uvek ne zna za poraz u mečevima nove sezone i odlično igra na svim frontovima. Protiv Antverpena je odigrao drugi put u nizu nerešen meč posle remija u šampionatu sa Konjom. Međutim, ekipa Emrea Belezoglua je proteklog vikenda igrala u domaćem prvenstvu i savladala Kajzeri u meču u kojem je debitovao Mesut Ozil.

Nekadašnji igrač Reala, Arsenala i Fenerbahčea odigrao je 11 minuta i očigledno je da ga Belezoglu polako uvodi u ritam, pa je teško verovati da će biti starter večeras, već je verovatnije da će ponovo početi na klupi meč.

Nema sumnje da će i revanš ove dve ekipe doneti mnogo uzbuđenja, a blaga prednost zbog rezultata prvog meča kao i činjenice da igra pred domaćim navijačima je na strani Antverpena. Zbog toga se igranje na belgijski klub čini kao dobra opcija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Pogledajte više