Fener ovo ne sme da zabrlja!

Novosti online 25. 08. 2022. u 09:38

VELIKAN sa Bosfora blizu grupne faze Lige Evrope.

Foto: Profimedia

Fenerbahče je u Istanbul doneo prednost od 2:0 sa gostovanja Austriji. Turski velikan na korak je od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Ovakvu situaciju klub sa Bosfora ne sme da zabrlja u revanš susretu koji je na programu večeras od 19 časova.

Na "Đenerali areni" u Beču, turski tim je već u 8. minutu došao do pogotka, kada je Džošua King na asistenciju Dijega Rosija zatresao mrežu domaće ekipe. Rezultatom 1:0 u korist Fenera se poluvreme i završilo, a drugo je počelo žutim kartonom Lukasa Galvaa, što će biti kobno po Austriju nešto kasnije, tačnije u 83. minutu kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo nekoliko minuta kasnije, Serdar Dursun u tom 89. minutu trese mrežu Austrijanaca i Fenerbahče dolazi do vođstva i pobede rezultatom 2:0.

Ludo, nezaboravno i za infarkt. Tako se može opisati duel Fenera u turskog šampionatu proteklog ponedeljka. "Kanarinci" su savladali Adanu Demirspor rezultatom 4:2 (2:0). Preskakalo je navijačima srce u drugom poluvremenu, drhtao je istanbulski klub čim Adana pređe pola. Fenerbahče je bio na konopcima, ali muke je prekratio novajlija Ezgjan Alioski.

Radio je Fenerbahče u nastavku na balkanski pogon, "smrtnu presudu" četi Vinćenca Montele potpisali su pomenuti Alioski i Slovenac Miha Zajc, preskočili su puleni Žorža Žesusa silno pojačani tim sa juga Turske, naneli mu prvi poraz u šampionatu, ali i dobili upozorenje: opuste li se idući put kao večeras tri gola kapitala – skupo će platiti.

Austrija na stadion "Šukru Saračoglu" stiže nakon trijumfa nad Volfsbergerom u gostima od 2:1. "Vukovi" su pogotkom Torstena Rošera poveli sa 1:0, ali usledio je preokret. Golove za "ljubičaste" postigli su Andreas Gruber i Marko Đuričin.

Upravo to je upalilo alarm pred revanš susret u plej-ofu Lige Evrope. Fener ima kapital koji ne sme da ispusti. Ispadanje i nastupi u Ligi konferencije bili bi ispod renomea ovog kluba.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,70)

Pogledajte više