PRESTON STIŽE NA MOLINJU: Vulvsi ne blistaju, ali i dalje mogu da ugrizu starog znanca

M.T.

23. 08. 2022. u 12:37

Vukovi nisu dobro počeli sezonu, a već im stiže i izazov u Liga kupu Engleske.

Foto: Profimedia

Dok ostatak Evrope bude sa pažnjom pratio šta se dešava u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Englezi po običaju igraju utakmice bez ikakvog zastoja. Tako su danas na programu mečevi druge runde Liga kupa Engleske, a ekipa Vulverhemptona će od 20.45 na svom Molinju stadionu dočekati svog starog rivala iz Čempionšipa Preston. Ovoga puta ipak ima razlike, pošto su Vulvsi član Premijer lige, dok je Preston i dalje u drugom rangu engleskog fudbala.

Vulverhempton nije na najbolji način počeo sezonu pošto je u prva tri kola Premijer lige osvojio samo bod pred svojim navijačima u duelu protiv Fulama u kojem je Aleksandar Mitrović promašio jedanaesterac, dok je poražen na gostovanjima Lidsu i Totenhemu. Vukovi su tako nastavili lošu formu koja je bila na snazi i tokom priprema bez obzira na to što su tada uspeli da ostvare i dve pobede, međutim, u zvaničnim utakmicama još uvek nisu imali razloga da se raduju.

Preston ovaj duel dočekuje u značajno boljem raspoloženju. Osvajač prve titule u Engleskoj i FA kupa 1889. i ujedno prvi tim sa duplom krunom u engleskom fudbalu, poslednji poraz je doživeo još na pripremama, a još uvek nema poraz u zvaničnim mečevima. Preston je u Čempionšipu u pet kola ostvario jednu pobedu i četiri remija, a ima i trijumf u prvoj rundi Liga kupa.

U tom meču odigranom pre dve nedelje Preston je bio siguran protiv konkurenta iz Čempionšipa, Hadersfilda rezultatom 4:1. Ekipa menadžera Rajana Loa sve je protiv Hadersfilda završila u prvom poluvremenu posle kojeg je vodila sa 3:0, da bi u nastavku samo potvrdila trijumf i plasman u narednu rundu.

Vulverhempton i Preston imaju dugo rivalstvo tokom kojeg su odigrali 122 međusobna duela. Blagu prednost ima Preston koji je ostvario 49 pobeda, dok je Vulverhempton slavio 46 puta, a 27 mečeva je okončano nerešenim rezultatom. Što se tiče poslednjih 10 mečeva, Vulverhempton je uspešniji sa četiri pobede, dok je Preston slavio dva puta uz četiri meča završena nerešenim rezultatom.

Trener Vulvsa Bruno Laže ni za ovaj meč ne može da računa na Čikinja, dok Lou takođe od ranije nema na raspolaganju Dijabija i Magirija. Preston svakako nije naivan protivnik, posebno zbog trenutka u kojem se Vulverhempton nalazi, ali bi upravo iskustvo iz Premijer lige moglo da bude presudno u korist "vukova".

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Pogledajte više