ŽURKA U KAIRU: Zamalek pred svojim navijačima proslavlja titulu

Novosti online 23. 08. 2022. u 08:06

UTAKMICA 32. kola Premijer lige odigraće se u slavljeničkoj atmosferi.

Foto: Profimedia

Porazom Piramidsa od Fjučura, Zamalek je i zvanično odbranio naslov šampiona Egipta. "Beli vitezovi" su još jednom potvrdili svoju dominaciju, a priliku za slavlje pred svojim navijačima imaju već večeras od 20 časova. U Kairo stiže Al Itihad iz Aleksandrije.

Uprkos odličnim izdanjima fudbalera koje sa klupe predvodi iskusni Žezualdo Fereira, uprava kluba je napravila "grešku u koracima". Naime, nije na vreme potpisala novi ugovor sa svojim najboljim pojedincem Ašrafom Benšarkijem, reprezentativac Maroka preselio se Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i to je najveća mrlja na briljantnu takmičarsku godinu.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac, koji pokriva pozicije napadača i levog krila, u Zamalek je došao 2019. godine iz Al Hilala. Veoma dobro se Benšarki pokazao sezonu pre toga na pozajmici u Lansu, Egipćani su reagovali i kupili ga za 330.000 evra.

Ta cena je bila smešna, kada pogledamo njegov učinak u dresu Belih vitezova. Na 108 utakmice je postigao 40 golova, zabeležio 27 asistencija i doprineo je osvajanju čak četiri trofeja. Zamalek je osvojio Superkup Afrike, domaće prvenstvo, Kup Egipta i Superkup te zemlje. Da definitivno Benšarki zna kako se osvajaju trofeji pokazao je i u Al Hilalu (šampion Saudijske Arabije) i pre toga u Radži Kazablanki (Liga šampiona i titula u Maroku).

Ironija je što je Benšarki želeo da ostane u Zamaleku, čak su se u jednom momentu vodili i ozbiljni pregovori i delovalo je da je posao završen, ali gazda velikana iz Kaira Mortada Mansur je stopirao sve. Kontroverzni funkcioner je bio besan zbog poraza od Vidad Kazablanke (1:0) u Ligi šampiona, povukao je čak petorici igrača ponude za nove ugovore, a među njima je bio i Benšarki.

Posle nekoliko meseci se Mansur naravno odljutio, uostalom Vidad je naposletku i osvojio elitno takmičenje, tako da svakako poraz od njega nije katastrofa, ali Marokanac više nije želeo da razgovara.

Al Itihad iz Aleksandrije u prestonicu dolazi rezultatski rasterećen. "Gazde grada" nalaze se na bezbrižnom 12. mestu sa 36 bodova, opstanak je obezbeđen, a to je svakako bio primarni cilj.

Zamalek je večerašnjeg rivala savladao na tri prethodna međusobna duela i veliki je favorit za četvrti trijumf u nizu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Pogledajte više