ČEKIĆARI LOŠE KRENULI: Galebovi sleteli u dobroj formi u južni London

M.T.

21. 08. 2022. u 09:26

NISU to želeli navijači, a još manje menadžer Dejvid Mojes, ali Vest Hem je posle dva kola Premijer lige bez bodova posle doživljenih poraza.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Vest Hem bi mogao danas od 15 časova na ''London'' stadionu da dođe do prvih bodova u novoj sezoni, ali će to morati da učini preko Brajtona koji je odigrao odlično u prva dva kola.

Ako se protiv aktuelnog šampiona i branioca titule u Premijer ligi Mančester sitija i očekivalo da rezultat ne bude pozitivan, navijači "čekićara" svakako nisu očekivali da će njihovi ljubimci izgubiti u drugom kolu od povratnika u elitu Notingem Foresta i to minimalnim rezultatom, što je posebno bilo bolno pošto je Rajs promašio i penal za Vest Hem u drugom poluvremenu.

Ipak, Čekićari su uspeli da konačno stignu do prve pobede u sezoni, u plej-ofu Lige konferencije pošto su sa 3:1 savladali Viborg što je dobra uvertira za današnji meč protiv Galebova.

Brajton posle devetog mesta osvojenog prošle sezone, pokazuje da bi mogao u ovoj da bude i bolje plasiran. "Galebovi" su u prvom kolu savladali Mančester Junajted sa 2:1, što se više izgleda i ne računa kao iznenađenje, a zatim su remizirali bez golova sa Njukaslom, iako su u potpunosti nadigrali Svrake na ''Falmer stadionu''. U svakom slučaju "galebovi" u južni London sleću u dobro raspoloženju.

Vest Hem u Premijer ligi nikad nije uspeo da savladala današnjeg rivala pošto je u deset međusobnih mečeva Brajton uspeo da trijumfuje na četiri, dok je šest završeno nerešenim rezultatom. "Čekićari" su se pobedama protiv Galebova radovali samo u Čempionšipu, a prošle sezone Brajton je osvojio četiri od mogućih šest bodova protiv Vest Hema.

Dejvid Mojes ponovo će moći da računa na Deklana Rajsa i Arona Kresvela pošto je dvojac zbog suspenzije propustio pobedu nad Viborgom u Ligi konferencija. Igranje Krega Dosona još uvek je pod znakom pitanja. Što se tiče Brajtona, menadžer Grejem Poter skoro da nema nikakve kadrovske probleme jer u timu neće biti samo Jakuba Modera koji je već duže vreme povređen, dok su svi ostali spremni za utakmicu.

Domaći nemaju mnogo izbora osim da savladaju Brajton jer bi tri kola bez pobede ili još gore tri kola u kojima su pretrpljeni porazi veoma loše uticala na ekipu, tako da Vest Hem ima samo jedan cilj danas a to su sva tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,4)

Pogledajte više